Mislili ste da jedan tjedan može proći bez izvanrednih događaja, vezanih uz Hrvatsku poštu ? Varate se ! Kćeri mi u Zagrebu poštar u petak objesio žuti papirić-obavijest o prispjeću paketića, kao da je nije doma, a ona bila cijelo vrijeme ! Zalijepio na pano sa zvoncima, na ulaznim vratima nebodera sa 84 stana. Dobar susjed, penzioner, koji svaki dan gleda poštarska iživljavanja na primateljima, rekao to mojoj kćeri, koja je sišla, i uzela obavijest.
Jutros je došla na šalter poštanskog ureda na Črnomercu, i to priča službenicama. One, ko zapeta puška, već imaju spremljene tipske odgovore, kako je naporan život i rad poštara, kako ih treba razumjeti, i sve u tom smislu. Moja kćer samo izustila : Ali ja sam cijelo vrijeme bila doma ! Znači, on nije ni nosio paket, nego je iz poštanskog ureda donio obavijest, zalijepio je na ulaz zgrade sa cca 200 stanara, i otišao, uvjeravajući sam sebe da je ispunio zadatak !!! Moja kćer na to skrušeno upita : Onda, mogu li ja dobiti svoj paket ?
Tu je počela drama-jednočinka ! Je, veli Prigorka, ja znam da ćete tek sada vi ispalit ! Morate platiti 3 kune ležarine ! Koje crne ležarine, pita kćer ? Od petka do ponedjeljka, mrtva - ladna odgovara službenica.
Moja kćer izvadi tri kune, da im, uzme paket i reče : Boga mi, u idućem životu neću ići na faks, na magistraturu, i doktorat, odma poslije gimnazije ću se zaposliti u Pošti !
Ovo se sve dešava u NAŠOJ državi, na brdovitom Balkanu. Teatar apsurda.