QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Apr 14, 2021 8:49 am

Sinoć me zovu, veliju , vidiš da se na Njuškalu prodaje linear Alpha ? Pa šta ja iman veze s tim, pitam ja. E, vele oni, zar nisi ti svojedobno napisao da nije sve u šoldima, da je nešto i u linearima, stupovima, opremi... ?
Dali su mi mislit. ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 15, 2021 12:08 pm

Šalju mi puste fotke, pretpostavljam s Fejsa, o pustim paketima, i kilogramima QSL-ki iz Njemačke. Ono što upada u oko je rukom napisano na paketu "prvo zvati 098 1684239"! Inače, na paketu je adresa HRS, Dalmatinka 12 ! Za normalne, za danas, dosta !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 20, 2021 9:28 am

Jučer su mi, bez međusobnog dogovora, poslali nezavisno jedan o drugome, dva RA screenshot-ove stranice 9A8SST na qrz.com-u. Hendlanje njihovih karata za naše pare i resurse... Tamo se postaja s tom pozivnom oznakom izjednačava s QSL biroom ! Naravno, dok u pozadini 9A QSL biro odradi posao. Prestrašno.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 20, 2021 9:32 am

Može li se sve to još i nazivati HRS-om :?: :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 22, 2021 8:24 am

Sve počme, i završi na QSL-ki. Zato je i ova priča zasnovana na toj potki.

Kolega jučer radio IS0KNG, ovaj daje info : QSL via 9A5URI ! Kolega ne budi lijen, otiđe tamo, kad pod tim korisnikom stoji Udruženje, koje, uz naplatu, hendla QSL-ke preko 9A biroa !
Ali, to nije sve ! Postoji i dozvola za rad te postaje, izdata 8.11.2016.g. Izdao ju je HAKOM. Vjerojatno na bazi lažnih podataka u zahtjevu. Jer, ta osoba nema nekretninu, u vlasništvu, ili najmu u RH, niti su joj uređaji i antene u RH. Koliko mi je poznato, nije koristila, i ne koristi usluge remote stanica po RH.
I onda, svaki normalni operator, i član HRS-a će se upitati : A što će joj znak, što će joj dozvola ? Ta mogla je, da je htjela, koristiti svoj znak, razlomačka crta 9A, za rad iz Hrvatske. Ali, kako mi upućeni kažu, nije nikad ni radila iz Hrvatske !

Jel da je ovo puno podataka u malo rečenica ? Neću dugo, nju je pokojni Emir primio u HFF klub, i bila mu je na listi članova. Ono što sam mu ja prigovorio za života jest da je ona bila jedna od 2/3 tog spiska "članova" kojima to NIJE bio matični klub ! Emir i ja smo imali žestoki verbalni fajt na tu temu, pok. Daki je to slušao, i nije otvarao usta, jer je bidan zna da Emir nije u pravu, ali iz lojalnosti je muča !

E sada, da li se i dalje hendla to sve preko 9A QSL biroa, treba kupiti kristalnu kuglu u China shop-u, jer se vajno Povjerenstvo, u kojemu sjedi većina koji mare za QSL problematiku ko ja za dalaj-lamu, nije ni sastalo u zadnjih 7 mjeseci. Očito, jer nekome to stanje, ni rata, ni mira, odgovara. A plus tome su neuki.

Iz istog razloga nema spiska SVIH IZDATIH pozivnih znakova u 9A adresaru. Pitate zašto ? Jer bi onda sva poštena RA populacija opravdano digla glas na flagrantna kršenja pravila o dodjeli pozivnih znakova strancima !
Vidilo bi se kako su stranci uprli prstom u znak, rekli , hoću baš taj, baš taj i dobili, mimo pravilnika, a Hrvatu, dragovoljcu DR-a, i časniku veze Hrvatske vojske je rečeno : Taj vam je na redu, take it, or leave it ! Čovjek skroman, pošten, samozatajan, uzeo, i ne diže glavu. Zato dižu oni, kao 9A5USA, koji ga je dobio u isto vrijeme ! Prekoredno, protupropisno, i dozvolu za rad na Staru godinu 2020.

Onda, jesmo li kolonija, ili Afrika sa strujom ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Apr 22, 2021 10:29 pm

Septička jama,udbaškokomunistička đamahirijica,kolega . :twisted: :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon May 03, 2021 10:20 pm

Vratija san se iz Zagreba, i mislija san pisat o QSL-birou, distribuciji QSL karata, naslijeđenom neredu i "ostavštini", ali me je ponukalo večeras nešto drugo.
Vidim spotiranu postaju 4U1GSC koja radi iz Italije. U zadnjih 9 godina, ta i još 7 drugih pozivnih oznaka uradiše preko 122.000 QSO-a, do prije mjesec dana. Na stranici qrz.com-a lijepo piše : QSL info via 9A bureau or direct to 9A2AA. Sad se ja mislim, da li je Marinko bio u pravu kad je u jednom (rijetkom) trenutku iskrenosti progovorio o , citiram, "velikom povećanju prometa" ? Kako ga nitko, pa ni ja, nismo ozbiljno shvaćali, ova je izjava bila prošla "ispod radara". Postavlja se pitanje : Koliko je od tog broja hendlano preko 9A biroa, što u dolaznom, što u odlaznom saobraćaju ? Da li je Marinko dao citiranu izjavu jer nije vidio ćara u toj raboti ? Beneficije je imao samo jedan ?

I sve su to imali Rolando i Jerko u vlastitoj kući, ali to nije bio "okidač" za odlučujući udar na Marinka. Oni udrili na nejako žensko, 9A5URI, koja ima hrvatski znak, i dozvolu za rad od HAKOM-a, baš kao i 9A5USA, a nijedno nema ni nekretnine, ni boravak, ni tehnička sredstva, navedena u zahtjevu, u Hrvatskoj ! Znači, postojala je uhodana shema, svi su znali za nju, i svi su se pravili ludi.
Što je dozvoljeno Ameru, nije bidnoj Talijanki.

Zna san ja da ćemo doć, na kraju, na remote, i na Buje. Istrijan mi šapće na telefon da je tamo glavni pomagač bija Davor, a , prema HAKOM-u, on nema ni važeću dozvolu za rad ! Afrika sa strujom.
Ne zna se na koju, ili na čiju se dozvolu tamo šlepaju, HRS-ova nije, Uzdaničina nije, Davor je nema, Patrik se (pošteno) javno ogradija, sve mi se pari da je to jedina ARS u 9A bez titulara ?

Mate je pametan čovik, on zna do koje mire more ić firma, koja nije registrirana, niti može biti, za emitiranje RA poruka na RA bandu. Svjestan je da može biti samo sponzor, i to TUĐEG, a ne svog, ili HRS-ovog, projekta. Pa taj je bio tropa prije nego što je i zaživio...

Bija bi mirniji da nisan iša u metropolu, ali, šta je, tu je, ne možemo zabiti glavu u pijesak...

I , na kraju, kak i spada, šećer. Ali ne glava, od Milovana Glišića, nego QSL-ka ! Dobio sam, urbi et orbi, QSL-ku 9A2018CRO , napisanu i potpisanu od strane Brace 9A7R. I sad vi mislite da ga ja javno hvalim ? Nein, ovo je kap u moru QSL-ki koje čekam od Saveza, kao nositelja licence za razne prigodne znakove, a on određen za odgovornu osobu. Prošle godine jedna QSL-ka za vezu sa klubom OiV, kad otiđu na Kup Jadrana, ove godine ova, ovim tempom ću se namiriti valjda do radioamaterske mirovine...?

Postoji i varijanta B. Da je on prav ka Isukrst, a da je QSL-ka stajala negdje u povijesnim bespućima Marinkovih katakombi. Šta mislite da bi ga ja onda amnestira ? Jok ! Napa bi ga, još i žešće, jer baš on, i ekipa oko njega, su držali Marinku ljestve, pisali apoteoze, i isplaćivali nezarađene honorare do zadnjeg dana, a i poslije.

Kažu da su izglasali postupnik rada QSL biroa. Nitko ga nije vidio, a prošlo je 4 dana. S obzirom na to koliko smo ga čekali, malo manje od 9 miseci, očekujemo lumena, ili dvojčeke. Ispod toga ne idemo.

I za kraj, čujem da kuriri pivaju onu narodnu : Banja luko, i ta tvoja sela.... Kako i zašto, valjda budemo čitali u slijedećem nastavku.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 05, 2021 7:43 pm

Čeka san dva dana da se ispucaju po meni, nakon prošlog posta. Evo samo nekih "bisera...

Kaže mi jedan da zašto nisan računa i ekspedicije u Africi i Južnoj Americi, jer da bi onda bila brojka oko 200.000 ? Odgovorio sam mu da ja ne bilježim tuđe veze, a da su mi brojke servirane, koje su drugi očitali na Clublog-u. Dao sam mu za pravo, faktičko stanje je puuuuno gore od onog što sam napisao.

Gledam uradak na HRS web naslovnici o hendlanju 305 kg karata u odlazećem saobraćaju. Pokojna mi je mater uvik govorila da je ružno sam se hvaliti, da uvijek moraš čekati da to učini netko drugi. Pogotovo nema hvale ako to radiš u radno vrijeme, ili po ugovoru o djelu. Ne smeta mene da netko to radi za novce, dapače, samo samohvalu ostavi ujutro za zrcalo dok se briješ.
Kad je izašao taj uradak, nije prošlo ni pola sata, imao sam pet telefonskih poziva, svi su, bez međusobnog dogovora, rekli jednu te istu stvar, do u zapetu : To je 90% karata koje još Marinko nije bio poslao ! I to je točno. No, točno je i to da je njemu isplaćivano i za periode kada doista nije ništa radio ! Gdje su sada razni uzdanice, elitisti i doajeni, koji su maltene dva desetljeća tukli tuđim kurcem po drači ? Za promjenu brajo, isuči svoga, pa udri ! A prije toga odgovaraj za odsustvo kontrole rada, i još pride, svjesno laganje hrvatskim radioamaterima da je "sve bolje i bolje" !Jedan krade, drugi drži vreću, treći stražari.

Ima i nebuloza, o kojima mi javljaju prijatelji iz Zagreba, a i šire. Među onim uslikanim paketima, jedan od najvećih je za Španjolsku ! Zar nam vajni predsjednik ne reče slavodobitno , prije mjesec i pol , da mu zet nosi veliki paket kamionom u Španjolsku ? E sada, ili je zet nosio bajaderu u Catalunyu, ili je cijela priča nategnuta. Netko laže, a ja znam i tko. Tko je laga i prije rata.

Idemo dalje. QSL-ke za Baćušku idu priko Bajne luke, distrikta Brčko, i ravnoga Srijema, za Beograd. Odatle je, kažu, jeftinije za Rusiju. "Izumitelji" te procedure nisu, očito, u životu shvatili neke stvari. Prvo, i osnovno, što dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji. Drugo, na ovaj način neće nikada ukupni trošak slanja biti realan, neće se moći napraviti točna analiza, a samim time ni plan sredstava za iduću godinu. Treće, ako već imamo v.d. managera, nećemo instalirati i pomoćnika v.d.a ?! Ta tu smo "školu" prošli sa tajnicom, i pomoćnicom tajnice ! Gorka pilula nam je još u ustima, nemojte da i ova progorča !

Čujem od kolega da ćemo, (možda) zauzvrat, dobiti naše QSL-ke koje su tamo ležale od 1991' ? Zadnja takva avantura je bila dok sam bio u ratu, na čelu tog hendlanja je bio pokojni Leon, tako mi kažu, a navodno se nešto i plaćalo. Dal po kilima, ili po sentimentalnoj važnosti za krajnjeg primatelja, ne znam.

Šest je dana prošlo od navodnog izglasavanja novog QSL postupnika. Oni koje to interesira, nisu to ni vidjeli, kako u radnoj, tako i u konačnoj verziji. Predsjednik, po ne znam koji put, dokazuje da mu je javna rasprava strana kao pojam, i kao demokratska kategorija i doseg. Odsustvo iste, jedan put više, njega ne tangira. Oni su odrezali, pa kom obojci, kom opanci ! Ne meže.

Šta je sa onih 24 DMR repetitorom, 20.000 za preštelavanje "doniranih", koliko ima ugovora sa OiV-om, i zašto ? Odakle osnov plaćati smještaj i internet za privatnu igračku-osnovno sredstvo ?
Ko je odgovorna osoba remote sramote u Bujama ?
Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 07, 2021 10:17 am

Dobar rad v.d, QSL managera ima i svoje "loše" strane ! Mnogi su se uvjerili da QSL-ke idu vani, pa su prionuli pisanju "zaostataka", neki i po desetak godina !
Sve u svemu, desetine kila stižu na QSL biro, na buduću radost primatelja. Tako i treba.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 09, 2021 7:08 am

Za dvadesetak dana će biti značajna obljetnica, godinu dana da je IO HRS-a javno objavio da će "pomoći" hrvatskim RA, i da su odabrali najboljeg (!) ponuđača (konkurencija tvrdi da nikog drugog nisu ni kontaktirali!), i da će se štampati QSL-ke po povoljnoj cijeni. Obilježavanje obljetnice mora biti primjereno, jer, kako čujem, od te rabote nije bilo ništa !
Dobro je oni reka : Nemojte nan više pomagat, jer kad nan pomažete, uvik najebemo...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK