by 9a2jg » Tue Mar 05, 2019 9:35 am
Prije 4 mjeseca sahranili smo u Bolu druga i prijatelja Antuna Severovića, zvanog Dudek. Nije imao rodbine, u mjesnoj crkvi smo se žalovali najbližim prijateljima koji su i organizirali sprovod. Još dok je trajalo žalovanje, eto stigo počasni vod Hrvatske vojske, strijelci, trubač, hrvatski barjak. Kad je sve završilo, otvori se priča. Naš Dudek je došao u Bol poslije Oluje, radio kao građevinar po tuđim bauštelama, nigdje se nije isticao, ni spominjao Domovinski rat. Sad, nakon ukopa, izašlo na vidjelo da je bio dragovoljac Domovinskog rata iz 91', da je bio u legendarnoj Četvrtoj brigadi, obašao mnoga ratišta, po Oluji se demobilizirao, nije uživao ni vojnu mirovinu, ni ikakve privilegije.
Čim sam saznao da je umro Kefa, prvo mi je bilo da saznam gdje i kome da pošaljem brzojav sućuti, kako u svoje osobno ime, zajedno s mojom obitelji, tako i u ime kluba. Vjerovali, ili ne, nisam dokučio ! Odavno se rastao od žene, kćer je udata i živi negdje u Zagrebu, a u njegovom klubu nisu bili baš nešto organizirani , oprostite ako griješim.
Hrvatskim jezikom rečeno, nisi se imao kome žalovati, i podijeliti tugu. Žalosno, ali istinito.
Tek sada, kada je umro, mi pojedinci koji ZNAMO što je radio u vrijeme rata, možemo o tome početi govoriti, a dao je mnogo. Neću ulaziti u pojedinosti, samo ću reći : Kefa, hvala za sve.
Nije nevažno reći ni da na onom "neslužbenom" forumu nije NIJEDAN izraz sućuti iz "bratskog gradskog kluba". Već viđeno, zar ne ? Nemam iluzija da i nas to čeka...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja