RIP

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: RIP

Postby 9a6r » Fri Mar 01, 2019 12:21 pm

Čitam,tamo na onom Forumu do sada 14 izrazi sućuti za pok.Krešu.Koliko je "steriliziran"i uškopljen da na njemu pišu uglavnom podobni i slijepi pored zdravih očiju.A šutljiva većina i dalje pušta da voda nosi. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 01, 2019 1:48 pm

Kaže jedna stara poslovica : Jedna smrt, stotinu proroka !
Samo ovdje, nekoliko stotina proroka - šuti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 02, 2019 8:15 pm

Javljaju mi da mi je umro prijatelj Vlado Živković Kefa, 9A2D. Što reći, nego da je dao svoj nemjerljivi doprinos, u svakom polju gdje se angažirao, od ovog lijepog hobija, do obrane Hrvatske .
Ja neću pisati hvalospjeve, a mogao bih napisati par kartica teksta. Umjesto mojih riječi, govore, i govoriti će njegova djela. Da nije bilo takvih kao on, ne bi se neki mladci kočoperili u neovisnoj Hrvatskoj.
Vlado, prijatelju, vidimo se na jednom boljem mjestu. Neka ti je laka hrvatska gruda, za čiju si obranu spremno stao kad je trebalo. Veliko ti hvala, i, vidimo se...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 03, 2019 9:48 am

Sve nas manje ima tu !
Tako brzo odlazimo kao da smo na pokretnoj traci. :( Pok.Kefu ću upamtiti kao dobrog čovika i RA.On me jedini ,doslovno nagovarao da uzmem jednoslovni znak jer sam ga zaslužio.Tako mi je rekao.Po više kriterija.Naravno da ne bih mijenjao znak da to nisam htio.Takve odluke se ne donosi u minuti niti u jednom danu.Dosta sam promišljao i odlučio se.Koliko znam Kefa je radio sa dicom i mladima.Nadam se da će na onom sterilnom portalu biti napisana poneka lijepa riječ.
A njemu sve najbolje tamo gore di i mi moramo doć jednog dana.Di nam ova pusta tehnika neće tribat i misto di ćemo se opet družiti.Ja u to duboko vjerujem.
Neka ti je laka hrvatska gruda za koju si se
borio zajedno sa svima nama.
Počivaj u miru Božjem.

Posljednji 73 i hvala ti.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 04, 2019 7:14 pm

Dosta ti je vidit, na oni sterilni forum, di "ispraćaju" ljude, pod "razno" ! Može li biti veće uvrede ? Mislim da ne. Jer, priznali mi to, ili ne, prosjek starosti članova HRS-a je iznad 60 ! Znači, vjerojatnost da ti kosac zakuca na vrata je upravo proporcionalna broju godina !
Ljudi ipak nisu RAZNO !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 04, 2019 10:52 pm

A što tamo nije sramotno?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 05, 2019 9:35 am

Prije 4 mjeseca sahranili smo u Bolu druga i prijatelja Antuna Severovića, zvanog Dudek. Nije imao rodbine, u mjesnoj crkvi smo se žalovali najbližim prijateljima koji su i organizirali sprovod. Još dok je trajalo žalovanje, eto stigo počasni vod Hrvatske vojske, strijelci, trubač, hrvatski barjak. Kad je sve završilo, otvori se priča. Naš Dudek je došao u Bol poslije Oluje, radio kao građevinar po tuđim bauštelama, nigdje se nije isticao, ni spominjao Domovinski rat. Sad, nakon ukopa, izašlo na vidjelo da je bio dragovoljac Domovinskog rata iz 91', da je bio u legendarnoj Četvrtoj brigadi, obašao mnoga ratišta, po Oluji se demobilizirao, nije uživao ni vojnu mirovinu, ni ikakve privilegije.

Čim sam saznao da je umro Kefa, prvo mi je bilo da saznam gdje i kome da pošaljem brzojav sućuti, kako u svoje osobno ime, zajedno s mojom obitelji, tako i u ime kluba. Vjerovali, ili ne, nisam dokučio ! Odavno se rastao od žene, kćer je udata i živi negdje u Zagrebu, a u njegovom klubu nisu bili baš nešto organizirani , oprostite ako griješim.
Hrvatskim jezikom rečeno, nisi se imao kome žalovati, i podijeliti tugu. Žalosno, ali istinito.

Tek sada, kada je umro, mi pojedinci koji ZNAMO što je radio u vrijeme rata, možemo o tome početi govoriti, a dao je mnogo. Neću ulaziti u pojedinosti, samo ću reći : Kefa, hvala za sve.

Nije nevažno reći ni da na onom "neslužbenom" forumu nije NIJEDAN izraz sućuti iz "bratskog gradskog kluba". Već viđeno, zar ne ? Nemam iluzija da i nas to čeka...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 05, 2019 11:07 am

Nisam opterećen ko će mi doć na sprovod ako ga bude. :? Također hoće li se itko žalovati mojima.
Tako ne posebno ni sa posljednjim počivalištem, jer po mojoj vjeri nije toliko važno di će posmrtni ostaci ali je prevažno di će mi duša!
A ljudi su pokvarena rasa,ohola i zla i tko ljude sluša uvijek nastrada. :(
Što god sam stariji sve mi više paše sve veći odmak od svjetine.Pravi ljudi su naravno dobrodošli. :D A njih je malo.

9A6R
9a6r

Postby 9a4db » Wed Mar 06, 2019 12:16 pm

RIP Kefa.
O mrtvima sve najbolje, ali naš Vlado je nažalost zadnjih godina trebao pomoć koju nije dobio
tako da je ovo neizbježan ishod.
Pamtimo ga po nekim boljim vremenima...
73 OM Vlado
..
DB
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Mar 06, 2019 12:22 pm

Dobio sam detaljno izviješće sa ispraćaja našeg Kefe. Sve se može sažeti u jednu riječ, sramota. Sramota za one koji u životu nisu shvatili da ima nekih datuma i prigoda kada se treba uzdignuti iznad opore svakodnevice, kao što su rođenje, sahrana, krštenje, pričest, krizma, vjenčanje, i obaviti svoju građansku, ljudsku, i civilizacijsku dužnost.

Kaže Isus : Ne budite strogi suci, jer će vam se strogo suditi.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK