by 9a2jg » Fri Mar 12, 2021 8:48 pm
Nema mira među maslinama...
Predsjednik, umjesto da pripremi, sazove i održi jednu kvalitetnu seansu Povjerenstva za QSL saobraćaj, preko svojih pouzdanika širi glasine... Najnovija je "buba" da bi korisnici QSL biroa trebali više plaćati ! Kud će suza neg na oko ! Leglo, ko budali šamar !
Ajmo ispočetka ! Naša uzdanica, i simpatija naša, ljubljeni Hrle je sam izjavio prije dvije godine , citiram, "da je on zadužen za kontrolu Marinka, i da to ide sve bolje i bolje" Kad me žena izgrinta, ili mušterija naljuti, odem u povijest pretraživanja, nađem Hrletove "bisere" i umotvorine, vrati mi se osmijeh na lice, koliko je djelotvoran !
Paj sad ! Iza Marinka ostalo dvadesetak (većih, po izjavi očevica) paketa za odlazeći saobraćaj ! Jedan je odnija Rolandov zet u Španjolsku (skupo ćemo mi to platiti, ali, o tom - potom, pod jednim drugim naslovom), ko će odniti onih 19 ? To nije retoričko pitanje, nego suštinsko ! Jer, uzeše drugovi plajvaz i artiju, abak u pomoć, i prsti ruku i nogu, izračunali da im treba poprilično novaca !
Za to nisu trebali osnivati Povjerenstvo, to im je mogao prišapnuti svaki član HRS-a !
Što izglasaše na IO-u da se sufinancira dubioza RZ HZTK po izgubljenoj parnici protiv bivše tajnice. Mogli su za te pare dvije godine komodno QSL-irati po bijelom svijetu ! Ali ne, mi smo takav narod, uvijek treba biti veći katolik od Pape !
E sada, Rolando bi uzima pare od ono malo DX-era što je ostalo. Što ne pita korisnike DMR repetitora, čiji ugovori sa OiV-om premašuju godišnje, dvogodišnju potrošnju QSL biroa ! Provjereno !
Jer, DX-eri ne koriste DMR repetitore, baš kao ni (golema većina) vlasnika DMR uređaja QSL biro. Ako ne može nikako, onda bi trebalo - pošteno.
QSL biro je postojao, radio i bio jedan od stožera RA aktivnosti, dok se ti mladci sa DMR-ovima nisu ni rodili. Oni su samo došli u jedan uređen i zakoniti sustav, kojega sada bezobrazno iskorištavaju.
Ali, ne krivim ja njih. Od glave riba smrdi. Na žalost, redovito, čisti se od repa. I onda najebu oni mali, iskonski operatori, i DX -eri. A da kuda će, ta zar u IO-u ne stoje dvojica koji uopće nisu radiooperatori ? Zalutali, u vremenu i prostoru...
Da zaključim, za sada, priču, neplatiše su odavno dobili paketiće, mi, platiše, NIŠTA.
Svi smo jednaki, samo su neki jednakiji.
Da imaju obraza, bilo bi ih sramota.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja