by 9a2jg » Tue Mar 03, 2020 9:05 am
Sinoć sam vodio teške razgovore u svezi QSL saobraćaja u 9A. Nazvao me čovjek, i odma s vrata navalio : A šta je Koki, o svakom pišeš, samo ne o tvojim prijateljima koji ne plaćaju ništa Savezu, a skiče da ne dobijaju QSL-ke ?
Kako sam ja dijete socijalizma, kritika i samokritika su mi vazda bili temelj ponašanja, uzeh dokumente, i činjenice na sunce, pa kom obojci, kom opanci. Ni po babu, ni po stričevima....
Dakle stvar stoji ovako : RK Milna nije platio za 2019.g. NIŠTA, kako klub, tako i članovi. RK Brač NIJE platio ništa HRS-u, a njegova 3 člana su platili članski doprinos Savezu. RK Zadar 1BST NIJE platio ništa HRS-u, a članski doprinos HRS-u je platio JEDAN član. ( Izvor : Službeni podaci HRS-a na HRS web naslovnici, sa stanjem uplata do 31.12.2019.)
Stvar je kristalno jasna, ni ja im ne bi poslao, da sam ja HRS, ni jednu kartu, ali, nije sve crno-bijelo ! Kad sam pričao s jednim iz jednog inkriminiranog kluba, on mi postavi protupitanje : Je Koki, sve je tako, a što ćemo s godinom (i godinama) u kojoj smo plaćali, a nismo dobijali NIŠTA ?
Ja, lajav po vokaciji, sam ostao bez teksta ! Kad sam se pribrao, spremno sam mu odgovorio da je upravo zbog toga, i na tom tragu, RK Split tražio povrat uplaćenih sredstava za 2018.g. Koliko su poslovni, pošteni i moralni, nisu odgovorili, 14 mjeseci poslije !
Da zaključim, pomeli smo ispred svojih vrata, na redu je HRS. Ne želimo kozmetiku, nego poštivanje dogovora, ugovora i ponašanja, prihvatljivih za jednu krovnu organizaciju Narodne tehnike.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja