QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sun Jan 24, 2021 7:01 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... g74055#new

Evo nas je Adam "podsjetio" na dio bliske povijesti, kad su Talijani koristili usluge našeg biroa. Mene, uz navedenu činjenicu, brine i druga činjenica da je stranac mogao birati koji će sufiks, a hrvatski dragovoljac, časnik veze HV-e, i član HRS-a i našega kluba, preko 40 godina, nije mogao !
Znači, nisu samo Ameri našli "meko tkivo" u HRS-u, pa buše, koliko im treba ! Utabali su im put Talijani, Rusi, Nijemci, Austrijanci, i gastarbajteri. Ercegovci su izvan konkurencije. ;)
Kako god okreneš, Hrvat u svojoj zemlji ima manje prava nego stranac, ili gastarbajter.

Nije se to moglo raditi, ni u prošlosti, ni sada, bez djelatnog udjela više segmenata HRS-a, komisije za dodjelu znakova, QSL managera, predsjednika, i dijela članova IO-a.
Nisu samo QSL manager, i samozvani doajeni i elitisti imali koristi od te rabote. Java odnija i pare, nije sve ni u parama, a... ?
Kako ono reče vlasnik ovog foruma, Kozjača-gate ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2021 4:07 pm

Kartice mozete kvalitetno i jeftino stampati u Vrbovcu kod Zlatka, 9A5HZ. Meni je paket novih kartica dosao prije cca pola godine i odlicno su ispale.
Sto se tice novog servisa/kluba - kome trebam poslati pare i koliko, sta da upisem na QRZ.com?

Je, ali ovaj izvor tiskanja HRS ne preferira, nema muljanja, jeftinije, čovjek pomogne oko pripreme, i minimalna količina 1.000 kom ! Kud češ bolje ? Kako su ono opisali sadašnju tajnicu prilikom ustoličenja, "marketinški stručnjak" ! Drug Gogo, koji je ipak tu meritum, reče profesionalka. Ko sam ja da tu sudim ? Baš kao i u slučaju softvera za izbore. Povjerenstvo za QSL ! ;) ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 26, 2021 9:35 am

Čitam HRS forum, čovjek piše, dobio s 9A biroa karte.
Dobri ljudi mi poslali fotku, pretpostavljam sa Fejsa, gdje QSL manager prima paket iz Njemačke. Upadaju u oči dvije stvari, paket adresiran na njegovu kućnu adresu, i uslugom DHL-a !

Moj klub i ja nismo dobili od managera ništa, od kako je postavljen za v.d. QSL managera. Dobili smo, dobrotom bratskog gradskog kluba Marjan, dva paketića, i to prvi 25.9.2020. , i drugi, isključivo s klupskim kartama, 10.11.2020. (žigovi na kuvertama).

Pitam se, da li v.d. QSL managera ima dokument, koji smo DVA puta slali HRS-u, gdje da se šalju QSL-ke za klub, i sve one koji su platili članarinu ? Da, to je onaj dokument s kojim se Marinko javno sprdao, a "proizvod" je kancelarije HRS-a !
Da li v.d. QSL manager ima spisak plaćenih članarina do 31.12.2020. ? Jer, na HRS web naslovnici ga (još uvijek) nema ?
Po čemu je onda 9A3WX bolji od ostatka članova HRS-a ?
Da li AKL i njegovi članovi treba opet čekati milost božju i nečiju samilost, da dobije svoje karte, za čije je hendlanje unaprijed platio ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 27, 2021 7:08 am

Javio mi se sinoć čovik sa sjevera Hrvatske, veli da su i oni dobili nešto sitno... Podijelio sam njegovu radost i sreću, ali knedla je u grlu. Za svaku sreću je potrebno dvoje ! Možemo i dalmatinski : Seks je dobar, ako uživaju dvoje, ako uživa jedno, onda je to drkanje.

Ne napadam ja v.d. QSL managera, za bilo kakvu ocjenu njegovog rada nama fali mnogo ulaznih informacija, a Povjerenstvo se nije ni sastalo !

Suma sumarum, AKL i njemu slični su i dalje ostavljeni na milost i sažaljenje nekih dobrih ljudi (i klubova). Već sada CBM-u dugujemo dvije kuverte i dvije poštarine ! Dug je pošten, ja bilježim, i budemo platili. Problem kod nas nije financijske naravi, iako smo zadnju dotaciju dobili 1999. , nego psihičke ; ta mi smo te kuverte, i te marke već platili, i to unaprijed, HRS-u !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 28, 2021 9:09 am

Zaista osobno smatram da Fejs NIJE mjesto gdje bismo mi trebali čekati vijesti od QSL managera, ka ozeba sunce ! Imamo HRS forum, HRS web naslovnicu, osobne mailove, i telefone. Ako je HRS forum neslužben (sintagma iz doba Pukijevog slavnog presjedanja, kada im to nije pasalo), onda je Fejs, i nečija osobna razmišljanja tamo, super-neslužben !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 30, 2021 10:41 am

A ko sad nadzire rad QSL biroa, kad našeg dragog Hrleta više nema u IO-u ? Ne može Zlatko sam sebe kontrolirat ! A ne mogu ni oni u IO šta ne znaju šta je QSL karta !!!
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 30, 2021 1:28 pm

Svi QSL manageri na svitu su u počecima dobri a onda se s vrimenom iskvare. :(
Dobro moja žena govori da je čovik,(a i žena) pokvareniji ća je stariji. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 30, 2021 2:55 pm

Reni, puno stvari me straši.
Ka prvo, zašto je Zlatko v.d. , pa znaju ga svi sazivi HRS-a u neovisnoj Hrvatskoj ? Možda san ja zalupati seljak, ali zdravoseljačka logika kaže, ili jesi za nešto, ili nisi ! Kako to v.d. , a prate mu rad zadnjih 30 godina ? Ili je v.d. jer se za nekoga čuva ta funkcija ?

Kao drugo, straši me da paketi iz inozemstva stižu na njegovu kućnu adresu. Nema to veze s njim osobno. To dokazuje da sustav NE RADI ! Od Vatrogasnog doma u Brezovici, preko RK Zagreb, lokacije u Draganićevoj, mi dolazimo na adresu privatne osobe. To demoralizira, jer je bjelodano da je sistem u debelom k...u !
Primio sam na znanje jednu rečenicu wannabe predsjednika, citiram, "da se traži nova lokacija" ! Pa koliko su do sada sarčili love bez veze, u svim tim lutanjima, mogli su iznajmiti najskuplji prostor u centru Zagreba !
Nije ništa za ništa ! Nisu oni bez veze "morali" dignit ruke za dati naše novce Radnoj zajednici HZTK-e, jer je njihov pravnik učinio propust, i propustio raditi svoj posao !
Prije 5,5 godina sam javno pisao da bi im bilo mnogo jeftinije imati svog knjigovođu, nego što plaćaju HTK-i usluge knjigovodstvenog servisa. Kad se tu pribroje troškovi korištenja i održavanja prostora, ispada da smo najekskluzivniji bordel u jednoj europskoj metropoli !
Di je caka ? Kome su jaja u morši ? Pa cijeloj vrhuški HRS-a, na račun troškova izgubljene parnice protiv Severinca, i još ćemo kijati 4 godine (insajderski podatak!).

Treće, govorili su u JNA, "kontrola izvršenja je osnov izvršenja" ! Ne može, bez uvrede, Zlatko sam sebe kontrolirati ! To treba biti neovisna osoba, i ne treba biti iz redova IO-a.

Četvrto, a četiri su jahača Apokalipse, me najviše straši. Povjerenstvo. Sastav mu je takav da radioamaterima u Hrvatskoj ne obećava ništa dobro. Kad dođe vrime, elaborirati ću javno o svakom članu pojedinačno, nemamo se čemu nadati. Nula. Nada. Zero-osandeset.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 31, 2021 2:26 pm

Ja bi reka -2.Sve to san već napisa na ovom blogeru.Postoji pisani trag,a s vremenom će se pokazati da sam u pravu.Potreban je samo protok vremena.Ne zato što sam puno pametan a nisam ni prorok, već do tog zaključka može doći svaki trezveni,slobodomisleći RA u Hrvatskoj.Samo ako to želi,razumije se, reka bi pok. F.T.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 31, 2021 4:05 pm

Što se tiče prostora za QSL biro, ja ga izjednačavam s problemom prostora za HRS. Duboko vjerujem i zastupam stav da to mora biti jedan, jedinstveni i nedjeljiv prostor. Izjavu druga Milina, da, citiram "traži prikladan prostor" doživljavam kao neozbiljnu, populističku, a ujedno i šamar IO-u na odlasku. Zašto ? Zato što su oko objekta u D-12 počele igrice od potresa, do današnjeg dana. Na web stranici grada Zagreba se može naći svaki objekt u gradu, s njegovim statusom. Objekt u D-12 nije za rušenje, treba MANJE popravke, nisam stručnjak, ali usudim se reći kozmetičke naravi, tipa žbukanje, gletovanje, bojanje, ukratko, ništa bitno, ni opasno. Problem, kako mi kažu Zagrebčani , je u "braku" s HZTK, koji insistira na kompletnoj i detaljnoj obnovi. I, da zaključim, da ti radovi sutra počmu, neće završiti za godinu dana ! Dodatni problem je , što čujem iz metropole, jest činjenica da se priželjkuju sredstva iz EU. Reka bi pokojni predsjednik : Kibi dabi ! Hrvatski, latinica, gledaćemo na kalendar kad će se HZTK sa stanarima i podstanarima vratiti tamo !

Redovno pratim sve natječaje u državi za poslovne prostore, za udruge, s naglaskom na tehničkoj kulturi. Gledajući povijest iznajmljenih prostora u gradu Zagrebu, u vlasništvu grada, svjedočim najmu pojedinih prostora u centru grada za zaista simbolične iznose, red veličine desetak kuna po metru kvadratnom. G. Ivica Lovrić, pročelnik za kulturu grada, je i na HTV-u govorio o spremnosti grada za najam tih prostora neprofitnim udrugama, po simboličnim cijenama.

Kako članovi IO-a, i zastupnici skupštine, redovito dižu ruke za raznorazne troškove, za koje ih nije briga kako su nastali, živo me interesira hoće li dignuti ruke u ovoj godini za bilancu 2020. koja je opterećena čitavim nizom problematičnih troškova, odluka, suludih, bespotrebnih, amoralnih i protuzakonitih ?
Ta svjedočimo da su to upravo učinili, prije mjesec dana, za 2019.g. bez da su se udubili u strukturu i povijest nastanka svakog od troškova. Vladajućima je bilo jedino bitno da dobiju zeleno svjetlo, da se sve pomete pod tepih, i što prije zaboravi.
Katalizatori tih perfidnih operacija su bili situacija oko potresa, covida 19, i Gebelsove propagande da se, citiram" nešto mora odmah odlučiti, jer će stradati sredstva za 2021. godinu" ! Naravno da je sve bila laž. Jer, rijetki su proveli šire ili uže konzultacije oko radnih materijala u svom klubu, a javne rasprave nije ni bilo !
Ta predsjednik se javno hvalio da "što će nam javna rasprava, zastupnici će glasanjem reći što misle o tome" ! Ta nakarada od mišljenja, flagrantno kršenje demokracije je samo jedna od činjenica zašto su stavljeni prigovori na cijeli proces ! Sada pravnici i ini stručnjaci proučavaju da li su naši podnesci i argumenti opravdani , ili nisu. Mi smatramo da smo ih podnijeli dovoljno da se poništi izbor.
Zato u registru udruga grada Zagreba piše da je još predsjednik i odgovorna osoba Pilat, kojemu je mandat istekao 12.11.2020.
Veselje se širi na sve strane, sad slobodno po zemlji idemo.......
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK