Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Wed Mar 08, 2017 8:35 am

Nemojte, drugovi, danas zvat telefonon, ni slat mailove u D-12, neka se drugarice odmore. Triba in odmora...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 08, 2017 8:42 am

Drugarice,dobro si reka.
Ništa se prominilo nije..Čak mladi ljudi od 20 godin najranije čestitaju Dan žena drugaricama."Drugarice posadimo cvijeće..."Neću dalje. :x

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 08, 2017 9:35 am

Ne virujen ja da nisu zvali Ljilju na zakusku..... Ko da ih sad vidim...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 11, 2017 10:00 am

Stavili su "obavijest" na HRS web naslovnicu da je zakazana sjednica IO-a 15. o.m. , za 4 dana. Nisu je nama ni morali stavit, ionako nas ne obaviještavaju o dnevnom redu, a zaključke saznamo mjesecima poslije ! Po tome su zaista "vlada kontinuiteta". S time što učenik uvijek nadmaši učitelja. Ne sumnjamo u to da će se dogoditi i sa ovom momčadi.

Živo me interesira oće li in Uzdanica prezentirat rad excela, ili će se educirat sami ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 15, 2017 3:50 pm

Duboko se nadam da je bar koji zastupnik pročitao program rada HRS-a za 2017.g. 9A2C tvrdi da jest, čudi me da je onda na skupštini digao ruku ZA njega. Jer ondje su samo ARG izleti, od tri vikendaška, do standardnog Obrovca , Zvjezdanog sela. i novog Obrovca-Orahovice.
Izlet na YOTA 2017, srpnja o.g. , u London.
Kadetski izlet ARG-eaša u Slovačku, u lipnju.
Juniorski izlet ARG-eaša u Litvu, u rujnu.
ZRF, lipanj.
Hamfest Osijek, svibanj.
Festival tehničke kulture, kad Đuka uzmogne.

KV "aktivnosti" : sudjelovanje u IARU HF C 2017, 9ACWC, hrvatski Superkup.
Najveća stavka u troškovniku za IARU HFC je gorivo za agregate i hrana, 6.700 kuna, druga po redu su majice 9A0HQ, 3.100 kuna, valjda bez njih ne bi mogli radit ?
U troškovima za 9ACWC stoji stavka 11.000 kuna za , citiram, " nagrade (pehare, plakete). Mecene me uvjeravaju da su sve oni donirali, kud onda ide ovih jedanaest jezerač ?
Izlet naših visokih predstavnika, aka časnika za vezu, u Njemačku će nas koštati 16.500 kuna. Da, to su oni isti, koji su promašili ceo fudbal, ne reagiravši na nestavljanje radioamaterske djelatnosti u nacionalnu klasifikaciju hobističkih djelatnosti.
Intelektualne i osobne usluge, u naravi steno zapisnik Skupštine - 2.500 kuna, kraj žive i živahne službenice, primljene bez javnog natječaja !
Božićni domjenak, za koga, ko je bio, ko je za nj čuo, Ljilja nije, 4.000 kuna ! Ko to tamo peva ?

Moga bi ovako do prikosutra.

Najam kopirnog stroja, 3.400 kuna, a cijelu prošlu godinu smo sami sebi printali materijale, a tako će biti i ove godine, sve mi se pari. U HZTK ih ima dva, ko je ovdje lud ?

Jasno je meni zašto je moj prijatelj Marijan Rečić bio ZA. Jer je on voditelj aktivnosti za lokalni dernek zvan Hamfest Osijek 2017. E moj Marijane, kud diže ruku zarad 6 tisuća kuna ? Mene bi bilo sram, ne znam za tebe.
I ZARS im uze deset, a sve već izfinancirano od grada Zagreba ! I još ti reče, jedini u sali, osim mene, da si pročito materijale ! Zaludu...

Kad ovo pročitaju radioamateri operatori, KV, UKV i SHF fele, i konstruktori, proplakat će od muke, kud idu njihove pare. Jer, koliko znam, svi vi, što u polutrijeznom stanju digoste ruku ZA, niste isprintali ove materijale, Plan programa rada HRS-a za 2017.g. , i prateći Financijski plan, te im dali u klupskim prostorijama na uvid. Bi li onda im mogo pogledat u oči ?

Šećer na kraju. QSL-ke, ZNA SE !
Za 2017.g. je predviđena naknada od 14.400 kuna za rad QSL managera. Za poštarine je predviđeno 18.300 kuna. To je za QSL managera 1.200 kuna mjesečno. Nigdje nije navedeno je li to bruto, ili neto ? No, u svakom slučaju, ni puno, ni malo, ovisi... Da ispunjava ono što je sam proklamirao kod javljanja na natječaj za tu funkciju, ja bi se prvi zalagao da mu se povisi naknada. Ovako, imamo uslugu s kojom su rijetki zadovoljni, i njemu , i nama malo.

HST, IOCA, FF, Dan roda veze HV-e.....?

Nemojte samo da proradi EI/9A0HRS, ne bi valjalo...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 15, 2017 4:06 pm

Jednom riječju -SRAMOTNO :!: :!: :x

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 15, 2017 5:12 pm

Znaš kad je predsjednik HRS-a službeno posjetio dalmatinske radioamatere ? NIKADA, jer ono što je jedan put bio Pero, je bilo sve , samo ne sastanak, ono je on bija sam sebi namistija, napisa putni nalog, i otiša na Hvar.

Oni "vladaju" metodom feuda, ili engleskih zakupaca, ošacuju, i odrede "predstavnika" za Dalmaciju, Istru, ili Slavoniju, i misle da je problem riješen. Mi smo njima samo teret, neželjeno dijete, usvojenik...
Oni se toliko nafatiraju love iz proračuna , grada Zagreba, i naših članarina, da im mi, osim naše love, ne trebamo. E, ali nas trebaju, folklora radi, radi toga što je savez HRVATSKI, a ne zagrebački.

U bivšoj državi smo imali posjete predsjednika SRH-e, ali uvijek s tajnikom Žikom u pratnji. Znao se dnevni red, nije trebalo plaćat stenogram 2.500 kuna, ka sada na skupštini. I , nikoga nije sram !

Kad je, u neovisnoj Hrvatskoj tajnik HRS-a došao među dalmatinske radioamatere ? Nikada. Ne bi ni među riječko-istarske, da se nije "desila" Opatija. A bolje da nije ni išla tamo, jer je , kako kažu očevici samo prouzrokovala financijsku štetu.

Bitno je da ona , sa skupštinske govornice, meni "neukom" objašnjava da su predviđene pare za IOCA program i promidžbu ! Gdje, u Obali slonovače ? I to sve polupijani zastupnici popiju, bez Radenske tre cuori.

Kao što je nekima HRS samoposluga za KV uređaje, tako je nekima i mjesto za uhljebljenje. Jer je gledatelj iz Ozlja, s 6 plaćenih članarina, to tražio.

A 53.300 kuna Ugovor sa OiV-a ? Predložio ga manager koji više ne postoji, odradio rađu, poslije IO , na zadnjoj sjednici odluka, štela, ne bi ni fetivi Ercegovci bolje. Učenik vazda nadmaši učitelja. Tako i treba.

Ima još.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 15, 2017 5:29 pm

Davno san predlaga da osnujemo DARS.Prvi me popljuva doajen.Ma ga isto nisu primili u HRDX CLUB :lol: Skoro san posta separatist,autonomaš.Ti znaš da to nema veze sa zdravim razumom.
Kad san doša na Jarun,drugi put se održava ZGFEST,nije mi bilo jasno i čudija san se da postoji ZARS :?: :?:
Omar iza toga mi je palo napamet zašto i mi u Dalmaciji nebi mogli imat DARS!? Moja ideja je bila OK.Jer ako mogu Purgeri zašto nebi mogli i Dalmoši,jel tako? Ali nažalost nije bilo sluha. :( More bit da bi sve bilo isto a možda i bolje nego sada.Jer ovo sada je ka u Burkini Faso,možda malo bolje. :)
Onda mi je neko reka da u ZG ima priko 20 RA klubova i da je to dosta članova pa se neznan koje godine došlo do ideje za ZARS-om.To ti je ka država unutar države.I još kažeš čuča,žica lovu od HRS-a! E pa jebeš to ! Imamo HR RA Savez i Zagrebački RA Savez .Ko koga tu prca a? :x Ko je gori a ko doli?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 15, 2017 5:49 pm

Ako laže koza, ne laže službeni dokument HRS-a.
Paj sad ,...

RK Dubrava 3 člana
RK FER 1 član
RK Flora i fauna 21 član
Hrvatski DX klub 28 članova
RK Louis Braille 15 članova
RK Odašiljači i veze 5 članova
RK Tehničar 41 član
RK Zagreb 101 (dalmatinac?) član

Dakle, po SLUŽBENIM dokumentima HRS-a, ima 8 (hrvatski standardni jezik, latinica : OSAM) klubova, sa 215 članova.

CB radio klubova (!!!!!) u Zagrebu ima tri, navodno svaki s jednoznamenkastim brojem članova !

Eno sam ti napisa, u jednom od prijašnjih postova, CB radio klubu (!) Dubrava 12.000 kuna, radio klubu Dubrava, koji je prije desetak godina bio NAJBOLJI u Zagrebu, NULA kuna !!!
Ali, to nije sve !
Najgore u cijeloj priči je to, što je to grad "odrezo" na prijedlog (ne)ljudi koji vode ZARS , rekoše mi učesnici tj. šta, očevici ! I, tako iz godine u godinu ! Kad su se oštećeni pobunili, rekoše im : Ne talasaj !

Ne moram , ili moram, još bolje, opetovati, od svih RA u Zagrebu su me jedino ljudi iz RK Dubrava zvali, radili iz Pionirca, družili se, ljudi samo takvi ! Opsit od toga, ZNA SE.
Radio sam ja iz Pionirca, i vodio dijete tamo, davno prije rata. I onda su tamo ljudi bili, prvo ljudi, pa sve ostalo. Skidam kapu i onim, i ovim, iz RK Dubrava.

Sinut će i nama zora, ničija nije do zore sjala...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 15, 2017 8:28 pm

I Prljavci su iz Dubrave i mnogi vrhunski sportaši! Album i pisma Prljavog Kazališta se zove Radio Dubrava ! ;) Ima nešto u toj Dubravi.

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK