Odavno nisam pisa pod ovim topicom, a ima pun kamion materijala, i još dvi prikolice, viška...
Objavljeni rezultati Zimskog kupa 2016. Organizator, HRS, kaže da su postali službeni, jer da se niko nije žalio. No to ne znači da su pošteni i zakoniti. Onaj ko bi se žalio, nije i ne može imati sve informacije, koje su u bazi podataka HRS-a.
Niko, osim osoba u HRS-u, ne zna ko je prijavio sebe u koji matični klub. A i mona zna da u RH ti može biti samo jedan. Znači, ako si službeno deklarirao jedan klub kao matični, ne možeš pribrajati bodove za neki drugi klub, jer je organizator IZRIJEKOM propisao , citiram, "osobne postaje kojima je radio klub za kojeg prijavljuju bodove MATIČNI RADIO KLUB prema evidenciji HRS-a na dan natjecanja".
Znači, uhvaćeni su s prstima u tegli marmelade (neki bi rekli , s rukom do lakta) pojedinci, klubovi, i HRS. Ko ne vjeruje, PM ili mail meni, ja mu pošaljem materijalne dokaze.
Sve skupa je gadljivo, jer se na silu hoće visoki plasman, a to upravo podsjeća na neka, ne tako davna vremena, kad su dio protagonista bile iste osobe.
Između ostalog, zbog takvih stvari, Reni, ja, i deseci drugih poštenih radioamatera operatora ne sudjelujemo u domaćim KV natjecanjima.
Ima još...