QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Thu May 28, 2020 10:28 pm

Pozdrav svima.U 2019 godini dobio qsl karte u siječnju.Onda ništa cijela godina.U 2020 godini dobio prije 13 dana znači 15.svibnja.Znači u 15 mjeseci dva puta.Što dalje reći spominjati dva puta godišnje Mirka i Slavka itd nema smisla.
73 Toma 9A4W

Prijatelj Tomo sve točno piše, samo je nehoteć "amnestirao" Marinka, zaboravivši napisati da u 2018. nije došlo ništa.

Stari prijatelj iz Rijeke mi je bio prošlo ljeto u mojoj kući, pitam ga kad su zadnji put primili karte. On reče : U siječnju 2019.
Sretnem ga prije mjesec dana u Supetru, pitam je li mu što dolazilo karata. Odgovor je bio : Ništa od siječnja 2019. Razgovoru je nazočilo više osoba, amatera i njihovih bračnih drugova.

Koliko bi ja morao dovesti "živih jezika", s svjedocima, i materijalnim dokazima, da ljudi po Hrvatskoj počmu shvaćati o kakvom se patološkom lašcu i neradniku radi ? Kako ljudi ne shvaćaju da je ona navrnuta i falša statistika što je okačinje zadnju godinu i pol čisti falsifikat ? Sudruzi u tom falsifikatu su Pilat, IO, i NO, jer predobro znaju da su ondje podaci namjerno naštelani.

Kome trebaju Potemkinova sela ? Hrletu i Pilatu da umire savjest ? Ili im je to "streljivo" za izbornu skupštinu ?
Kako god okreneš, u ovom svibanjskom turnusu , kronični neplatiše dobiše 10 do 15 dana prije regularnih platiša.
Tako se kuju žetončići, hini se pozitivno ozračje, kriminalci na površini, pošteni ljudi na margini. Tako i treba.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 29, 2020 9:21 am

Ajmo malo matematike, nisan zaludu drža repeticije.
Gledan one podatke šta je okačija Dejan. Ako su točni, a nema razloga da sumnjam, onda su oni jedni od najaktivnijih u državi ! Treba in dat nagradu, priznanje, novce, sve za marljive...

Dopustite mi malu rekapitulaciju :
Evo konkretno učinka za Slavonski Brod (9A1JSB i 9A1CRS te članove istih) (u postu već objavljeno!) :

1/2018 1,5 kg
2/2018 2,5 kg
3/2018 3,4 kg
4/2018 4,5 kg
1/2019 4,0 kg
2/2019 1,0 kg (ZRF)
3/2019 3-4 kg
4/2019 3-4 kg
1/2020 2-3 kg
2/2020 1-2 kg COVID-19 (isporučeno 5kg nakon COVID-19)

Kad podvučemo crtu, suma sumarum, 27,2 kg.
U promatranom periodu ja sam poslao na Savez oko 5.000 karata u odlaznom saobraćaju. Dobio sam oko 2 kg karata.
Sad nastupa prosto pravilo trojno ; da li su ta dva kluba poslali na Savez 68.000 karata, ili ne ? Tolika je proporcija mog odlaza i prijema, u odnosu na njih.
Ako jesu, skidam kapu do ispod poda, a i dublje, i predlažem ih za sve Tesle, Vrančiće i ostale što postoje. Učlanit ću se odma i kod njih, makar kao potpomažući član !

Prelijepo zvuči da bi bilo istinito, i vi, dragi čitaoci, i ja, znamo da se takva šta nije dogodilo.
Duboko vjerujem, no zbog opstrukcije sustava, s glavom istog u D-12, to ne mogu dokazati, da negdje čuče stotine i tisuće mojih karata, ili su bačene.
Još jedan indikator : U ovoj pošiljki pola karata je za period od 2010 do 2015. Ko zna di je to ležalo...?

E sada nastupa sirovina Marinko, koji se sprda s Dalmatincima i otočanima, i imputira teoriju zavjere.
Javno tvrdim da postoji osnovana sumnja da su moje i naše QSL-ke sistematično bacane, sklanjane, možda i uništavane, jer primamo sramotno malo, većinom stare, a što sve upućuje na teški nemar, nerad, i namjernu opstrukciju.

Razlog ? Zavist, bolest glave, koju je još Šekspir opisao do savršenstva u Otelu ? Marinko se, možda, uživio u ulogu Jaga, ali, na našu radost, mi nismo Dezdemona ! Nismo ni Mona, od Dezdemona ! Ne bude nas niko hebal u našem dvorištu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 30, 2020 8:43 am

Ima svakakvoga svita... Umisto da se bave WPX-om, ka Marinko, uvatili se pisat meni o mađarskim tezgama.
Ponoviću, da zapametite, danas je državni blagdan, i WPX, odaberite, i feštajte jedno od toga, a ne denuncirati bidnog muljatora.
Ne možete vi nas zavaditi. To je u bitku filozofije (Kiekegard), ne možeš zavađeno zavaditi. ;)

On sada radi na psihi ovih što se javno bune, secira pojedinosti, jer više ne zna ni sam šta je sve laga, pa onda red Fejsa, red pritiska priko mobitela. Oće slomit ove malobrojne hrabre, što su se usudili javno svjedočiti istinu. Cilj mu je da ostane Koki sam na čistini.
Onda mu je lako, red uvreda, red prijetnji, red laži, red falsifikata, obilno potpomognut kulisama koje održavaju Martin, Ivo i slični.

Drugovi, na dobro van doša WPX...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 31, 2020 10:20 am

Žao mi je da je drug Džugašvili (preuranjeno) izbrisa one "prave" Marinkove postove, što su završili u košu. U najsočnijem od njih, bivši menadžer napisa, "šta tamo, neki klubovi, one-man show..."
Ta je duboka, s dugačkim u. Naime, naivac, koji redovno zaboravi što je pisao, zaboravlja sadržaj. Spominje ono što ne bi smio. Zbog sebe, ne nas. Da mu nije upravo takvih klubova, zar bi on (i Pilat, u kompi) tako uspješno manipulirao nezainteresiranom RA populacijom. Zar i slijepci ne vide da on, iako ražalovan, prijeti, krevelji se, spominje nebuloze, misli da mu je još onoliko dugačak špag, koliko je bio svih ovih godina ?
Zar bi imao puste veze na 40, 80 i 160 m da mu nije (po njemu) prokazanih klubova ? Koliki su pusti klupski (društveni) lineari izraubovani, na račun veza za zaslužne ? Kolike su veze odrađene dok su zaslužni bili u dežurstvu ? One man show, kako to gordo zvuči. Naročito kad se vidi i čuje iz čijih usta.

No, ostaje nam se nadati, da Pilat nije sklopio s njime (još koji) tajni dogovor, i da će pred članstvo izaći s čistom, jasnom i decidiranom informacijom. Prvom u 3,5 godine. Bar nam je toliko dužan. Jer, članovi IO-a ne znaju. Lijepo, nema šta !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 01, 2020 12:52 pm

Da se malo vratim na retoriku ex QSL managera. Puste objede na one koji ga kritiziraju s argumentima, bez sankcija ! Ipak je on (još uvijek) u istom ešalonu s vladajućima. Jer, osim brisanja postova, i bacanja u koš, da je Boga, trebalo je biti i kazni ! Sve je to izostalo, jer, trebao ga je kazniti njegov pajdaš i jaran, drugovi u grijehu i kriminalu. Što je samo dokaz više da propis i zakon ne vrijede za svakog jednako. Nisu nikada ni vrijedili.
Samo , ničija nije do zore sjala.
Marinko je dobar primjer. Pilat će biti još bolji.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 04, 2020 3:22 pm

Još jedan od dokaza da su i naše outgoing QSL-ke negdje bile zapele i staaaaaale...
Danas dobijem e potvrdu od EA7FTR, na potvrdi piše tks qsl, znači on je moju papirnatu kartu via biro dobio ovih dana.
Datum : Sitnica, 27.5.2005.

Ali nije EA7FTR rekorder. Nitko ne može nadmašiti Emila, a Ivek mu je tek "naučnik", Emir je na adekvatnom trećem mjestu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 05, 2020 10:23 pm

Surfajući bespućima interneta naišao sam na nekoliko znakova koji su ujedno i manageri sa svoje talijanske asocijacije i to su redom
-9A8ARS-
-9A8AOT-
-9A8MDC-
-9A5URI-
E sad,kakve to veze ima?E pa ,vidite dobri moj i pošteni Marinko....ti ljudi oglašavaju usluge 9A bureau-a za svoje članove i to u iznosimo od cca 20-35Eur/godišnje po glavi.Pošto sam mislio da umišljam još sam malo surfao bespućima interneta i ustanovio da neki eksplicite navode da hendlaju odlaznu i dolaznu QSL poštu.I sad mi recite Marinko dobri i pošteni...šta da čovjek pomisli ?Tko to plaća?Ja kao član IO-a ne znam...Da ne bi sve ostalo na mojim praznim tvrdnjama prilažem nekolicinu "cjenika" usluga za talijanske radioamatere preko 9a QSl bureau-a.Isto tako,našao sam na ARI Fidenza forumu da se ta veličanstvena ideja ideja rodila već 2013 godine.E da ...i za kraj ...kao domoljub i ljubitelj QSL kartica,jeli Vi smatrate da je to etično ?

ARS ITALIA
http://arsitalia.it/dettagli-sul-servizio-qsl/?lang=en

UNIONE RADIOAMATORI ITALIANI
http://www.unionradio.it/qsl-bureau/

http://www.ondatelematica.it/regolament ... eau-a-o-t/

Mediterraneo DX CLUB
http://www.mdxc.org/ita/bureao

ARI FIDENZA FORUM(gdje je topic o samoj ideji da talijanski radioamateri koriste 9a biro)

http://www.arifidenza.it/FORUm/topic.as ... _ID=208575

73 de 9A3EME

Jebi ga, nema mira među maslinama... Taman san mislija da smo ušli u "mirne" vode, da će sutra, na private party-u u Brezovici, izaći bijeli dim, i urbi et orbi saznati ime novog managera, i od kada će početi raditi, iman već jednu kutiju o' postoli za poslat.

Kad tamo, mafija, N'dragetta, talijanski krak poznate hobotnice, ili balkanske tezge, kako vam drago...
Upozorili su me, odavno, na druge krakove, iste hobotnice, mađarski, austrijski, njemački , bosanski...
Sad je, valjda, i zadnjem slijepcu, jasno da zarada nije bila na "crkavici" iz HRS-a, nego na extra job-u !?!

I meni su se sada otvorile oči, i priča o 80 kg Japanaca počima dobivati na smislu, i moguće je da je u toj pojedinačnoj štoriji istinita samo količina, ali ne za nas !?!

Ali, mene muči druga stvar. Nakon Jerkovog posta, odma je privatija općenarodnu zajebanciju drug Laureat ! On bi se triba zavuć u mišju rupu, i mučat dok je živ. Jer, kako Jerko napisa, ovaj "talijanski krak" je oživotvoren od 2013. , kad je drug Laureat bija u IO-u HRS-a !
Kako mi dojavljuju, ostali krakovi su bili aktivni i prije tog datuma, a dva mandata prije toga je u IO-u drug Laureat !!!
On je bio na izvoru informacija, ja ne, za pretpostaviti je da je sve znao, ali je, iz samo njemu znanih razloga šutio !

Osim njega, za svaki krak je u Hrvatskoj zadužena (možda je bolje reći - zainteresirana) osoba, sijedina, koji ima ime i prezime.
Barata se po FM simpleksima, koji su to i kako se zovu. I ja znam, ali ne iznosim imena, jer nemam materijalne dokaze. I sad bi mi morali vjerovati da su Ali-baba i određeni broj ajduka radili za lijepe oči, ili zbog velike ljubavi prema bližnjemu svome ?

Ne triba drug Laureat instruirat Jerka, ovomu je dosta slušat simplekse i repetitore, više će saznat nego na sjednici IO-a !

I , na kraju, ali ni izdaleka zadnje, dobro je da je , drugi po redu, samozvani predstavnik Dalmacije javno progovorio. Bolje ikad, nego nikad. Samo, možda ja suviše očekujem, na pogrešnom mjestu. Jer, upravo su drug Laureat i njegovi pajtosi degradirali to mjesto, proglašavajući ga neslužbenim, jer im nije odgovarala istina.

Da se, za kraj , ponovim, ko o čemu , kurva o poštenju, vojska o skraćenju. Dokle god bude u RH drug Laureat diskutirao o QSL-kama, bez srama i stida, a ja zadnju primio iz kluba gdje je predsjednik, prije 35 godina, RA pokret neće na zelenu granu.
Moram li se ponavljati da klinci , koje je tobože učio na Zvjezdanom selu, nisu nikad napisali i poslali QSL-ke za te veze ? Sad je doša u RK Marjan, remake glasovitog filma Lassie se vraća kući, u sredinu gdje klupsku QSL-ku nisam vidio u neovisnoj RH, a učinio sam stanoviti broj veza, fiksno i u portablu. Ja svoje poslao njima. Sad , kada je on "volonterski" tajnik, ih pogotovo neću vidjeti. Doša in je ka kec na desetku !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 06, 2020 6:55 am

Kaže vic da su se karale Braška i Viška. U jednom trenutku, kad više nije imala (suvislog) teksta, Braška reče Viškoj : Kurbetino jedna ! Viška odvrati : I ti biš bila kurbetina, da nisi škrta !
Ovog san se vica sitija jutros rano, kad san čita šta pišu prijatelji, bivši prijatelji i poznanici iz bratskog gradskog radio kluba Marjan. Zajednički nazivnik sveg njihovog pisanja jest da nisu prvo pomeli u svojoj kući ! Zar i oni nemaju u svojim redovima člana koji hendla isto, a to ne može bez "dogovora" s Marinkom ?

Da se razumijemo, ne bacam ja krivnju ili anatemu na njih, krivnja je uvijek individualna, ali, zar se ne vraćamo na onu Isusovu, da u tuđem oku vide trun, a u svome ne vide - stablo ?

I, za kraj, zar ne upada u oči kolektivna sinkopa, amnezija, svi oni čitaju ovaj forum, već jedanaestu godinu (11-i rođendan nan je ovi misec, na svetog Petra), slušaju na repetitorima i simpleksima, šta balimo nas par, već 15-ak godina, i svi su držali glave zakopane u pijesku !

Nitko me ne može uvjeriti da za ovaj "sinhronizirani napad" netko nije dao zeleno svjetlo, odredio vrijeme, i aktivirao okidač.

P.S. Ne dirajte mi Emira, ima i gorih od njega ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 06, 2020 6:32 pm

Pa da je po tome 9A2JG I 9A3TY..a sad ih ima još na žalost...nikada od sadašnjeg ( JOŠ PAR DANA) menađera ne bi dobili ni 1 kartu koliko su ga blatili i blate sve prošlo vrijeme BEZ RAZLOGA ...ŠTO JE NAJŽALOSNIJE!!!! Bez osnova gospodo !!! I nikome ništa! padaju glave...upropaštava se šta se može na osnovu PRETPOSTAVKI ! Bravo!

Nazvao bih ga idiotom, ali, uvrijedio bih time idiota. Ne znam kako ga nazvati ? Profesionalni lažov ? Čim otvori usta, laže...
Zar bih ja išta napisao za što nemam dokaze ? Imam ih, prikoviše. I izjave nacionalnih managera koliko dobijaju iz 9A zadnjih godina. Što se tiče tvrdnji, i falsificiranih izviješća o količini i broju pošiljaka koje je on navodno poslao, PONOVO ga zovem na poligraf, ja i on, ko padne, plaća obadva !
Bar kriminalista i UDBA-ša ne fali u organizaciji...

Ali, paj sad, taj balkanski mentalitet, kad budali daš zrno vlasti, ON NE BI POSLAO NI 1 KARTU ! Ma tko si ti, šta si, krimos sitnog zuba, kojeg su trpile HRS vrhuške 15 godina... Toliko je išo krčag na vodu, dok se nije razbio, načisto...
A sa svakim, s kojim je mogao, je imao deal, samo ljudi nevoljko i nerado (javno) o tome govore...

Pričaju o Talijanima, Emira upliću u priču, on je sasvim u jednoj drugoj, ne manje zanimljivoj, ali to nije ovaj topic.

Kad će doći na red Bosanci, Švabe, Jugošvabe, Mađari, Austrijanci, Auslenderi , Bosanci, Ercegovci ljuti... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 07, 2020 6:59 am

Kažu da je Al Capone dao ubiti preko 100 ljudi, neke od njih je i osobno ubio. Osuđen je zbog utaje poreza. Pametnom dosta.

Umisto da se pokrije ušima, Marinko otvara novi post, pompoznog i katastrofičnog naslova Gašenje QSL biroa. Kao ono, poslije mene potop. Može pisati, jer nije kažnjen. A nije kažnjen jer mu je pajtos, drug Džugašvili, jedan od dvojice koji ga javno podržava. I još jedan, uz Martina, kojima su QSL-ke dolazile na kućna vrata.
Da je taj Marinko imalo pošten prema poslu koji je, navodno, obavljao, ostavio bi QSL biro prazan, kao minimum minimuma poštenja, naspram dugogodišnjem neradu. Ali ne, on prijeti... Čime ? Osnivanjem novog biroa ! I odma ga drug Džugašvili javno podupire ! Ljigavac, u jednom uređenom sustavu on javno poziva na nešto drugo , suprotno...
Neka otvori svoj forum, pa neka reklamira svog pajtosa Marinka, do besvijesti. On zaboravlja da je prije Marinka to radio Ogi, na koga se ni ja, ni itko drugi nije nikada požalio.
Ali, ima tu još nešto. Pažljivi čitatelj Marinkova pisanja može lako iščitati da se on spremao na ovaj očekivani scenario, te da je odradio neke pripremne radnje u tom smislu. Za naše novce.

I još jedno slovo. Napokon je Marinko identificirao osobu koja, po njemu stoji iza Jerka, Rolanda. Mislim da debelo griješi, jer ovaj ga je trpio tri mandata, a sve je znao. U najmanju ruku mu mora biti zahvalan, ruku da mu ljubi, gdje stigne. Nakon Pilatove, i Hrletove. Prije davanja iskaza.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK