QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Tue May 19, 2020 9:23 am

Kao svjestan omladinac morao sam čitati brojne knjižice iz marksističko-lenjinističke knjižnice. Jedna od njih je bila Kako se kalio čelik.
Ovi autori iz D-12 očito pišu novu Kako su se stvarali žetončići ! Jer, kako drugačije shvatiti i razumjeti da klubovi i pojedinci koji nisu ništa dali Savezu, uživaju benefiti QSL biroa ?
Naravno, na Balkanu se ništa ne događa slučajno. Ti isti klubovi su nedavno dobili poziv i radne materijale za elektronsko glasanje, iako, kao kronične neplatiše, na to nisu imali pravo !
Na taj način se kuju žetončići, oni koji, u sklopu cca jedne trećine nazočnih na skupštini, dižu ruke, onako kako im je reklo.
Ali, moramo se vratiti malo unazad. Žetončiće je počeo stvarati Puki, jer je znao da nema baze. Stoput sam već napisao istinitu priču predsjednika jednog radio kluba, kojem je Puki rekao, dreto-šćeto, citiram : Pa, ne morate platit dvi godine, onda treću platiš, tek toliko da vas ne mogu izbacit !!!

Ko je onda sve financirao, kako je to funkcioniralo ? Odgovor je prost, i očekivan, ko je plaćao redovito prije rata, plaća i sada. Što reče moj prika iz Garde : Ne daje onaj ko ima, nego ko ima naviku !

Bilo kako bilo, saga o QSL-kama se nastavlja, kriminalci kolo vode, a pošteni klubovi i pojedinci su gurnuti na marginu.
Čak je i Milan izjavija, citiram, "da san zna da će bit ovako, ne bi bija platija životnu članarinu unaprijed !"
Pametnima, dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 22, 2020 4:18 pm

Čitam transkripte, ko da su brijunski, toliko su napeti.
Vidim u "plodonosnu" diskusiju se ubacija i drug Džugašvili, Marinkov jatak, jedan od pilona trenutne garniture u D-12.
Narečeni penzioner se našao sprdati s tuđim QSL-kama, za koje se "starao" domaći znak, a čije je hendlanje skoro odvelo 9A QSL biro u stečaj !
Slijedi trag novca, dobiti češ sve odgovore !
Već prije par mjeseci se , stidljivo, "tajno" prokazivalo da tamo neki u Italiji, koriste svoj znak u RH, da, preko HFF kluba, kao matičnog, prima i šalje karte . Meni se tada nisu posložile sve kockice u glavi, ali sada jesu. Rekli bi mi u Dalmaciji : Nije ti postol na tu nogu !
Marinko je iskoristio Ivu da on proturi tu "tajnu vijest", kako bi se stekao dojam u 9A RA javnosti da nas tamo neki Talijani, koji su članovi i Hrvatskog FF kluba, koriste za primanje i slanje karata.
Što je istina ? Istina je da je taj isti Marinko popizdija kad je čuja da su obje osobe, koje su se prijavile Pilatu za posao QSL managera, iz tog radio kluba ! To njega hebe, a ne neki Talijan...

Istina bog, u papirima nije predviđen takav postupak, no postoji tzv. dobra praksa. Ta nas uči slijedeće : Ako je u ovoj zemlji QSL manager za neku inozemnu stanicu, incoming se odvija normalno, a outgoing se vrši samo za našu zemlju, za ostale je briga managera, neka manager pošalje dva puta na godinu, o svom trošku, na pojedinačne biroe.

No, ovdje je još više specifičan slučaj. Čovjek rabi u Italiji poseban znak, a za managera je stavio svoj znak u Hrvatskoj.
Ovakav slučaj nismo imali, trebaju mudre sijede glave sjesti, razgovarati, i odlučiti nešto pametno. Osobno mislim da nema zapreka da se takvom znaku hendla incoming i outgoing service, jer je riječ o istoj osobi, koja uredno plaća članarinu u RH.

A za kraj, a što nego šećer !!!
Kako kaže Isusova prispodoba, "u tuđem oku vidiš trun, a u svome ne vidiš stablo?"
Zar mi nemamo osobu koja je manager za inozemnu stanicu, prima i šalje QSL-ke, i niko ne postavlja pitanje ?
Niko ne postavlja pitanje, jer onima koji bi ga postavili je zapriječeno pisanje na HRS forumu !
Ili možda zato što je Marinkov pajdaš, s kojim ide na (nenajavljene) IOCA ekspedicije ?
Moš mislit da se sve to hendla za lijepe oči ! Poznamo se šest desetljeća, znamo svako svakoga, u dušu.

Ali nije samo jedna, bilo je još postaja, za koje je narečeni odradio QSL saobraćaj, u oba smjera, na 9A QSL birou !!!
Šta bi sada trebalo, da uplati u 9A QSL biro nekoliko penzija ?

E živote, jeben li si, a brajo..... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 23, 2020 1:38 am

Danas mi stigle kartice sa buro-a.Uskoro će još jedna pošiljka.
Hvala Marinku,9A3JB.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 23, 2020 6:34 am

[i]Ora , ora, ora je...[/i]
Dobar marketing je preduvjet svakog dobrog posla. Tako ti se srce topi od miline kad u kuharskim natjecanjima vidiš jednog Špičeka, kako zadovoljan puca od debljine. Ili, kad dođeš u vinogradara i vinara, a ono nos izbrazdan tankim crvenim žilicama, zna se da nije od Pepsi, nego od alkohola. ;)
Tako svaki proizvođač ima svoj zaštitni znak. Očito ga ima i Marinko. Tako ne moram pitati na čemu je. Znam, na svom proizvodu.
Ka i onaj HDZ-ov šaman Hodak, u Gorskom kotaru.
Jer, hrvatska riječ bunilo, dolazi od imena biljke, bunika. Stoga, kad čovjeku kažeš da je u bunilu, ili je bolestan, ili je jeo bunike.

Ne može nitko pisati onoliku količinu laži, a da nije na nečemu. A piše, sve sa dvije nakane, da oblati mene, i da se vrati gdje je bio.
Mene ne može oblatiti, jer sve što sam pisao imam materijalni dokaz, i fotkan također. Dao sam si truda, i to uvezao, budem donio na izbornu skupštinu.
A da se nada da će IO poništiti svoju odluku svjedoče i njegovi izričaji, citiram, "ma nije on toliko loš (Jerko, op.a.) , nego nema sve informacije"!!! Nije valjda da sam ja i njega indoktrinirao ?

Znači, treba pokušati difamirati mene, ionako još jedan Tamić laži ništa ne košta.
Citirati ću dio transkripata :
Južni vjetrovi su za naš Savez već godinama poput tornada jer im se nitko ne želi "zamjeriti"!

Notorna laž. Imali smo, nekoliko mandata u IO-u druga Laureata, koji je bio samozvani predstavnik Dalmacije. Mi to nismo tako doživili, niti smo smatrali da nas on zastupa. Osim toga, moš mislit koliko Pilat i IO drži do onoga što Koki (istinito) piše.
Što se tiče Jerka, ovo je prvi put, nakon 3,5 godine, da je on označen kao pokretač inicijative za povratak biroa tamo gdje spada, u matičnu kuću.

Osim toga, koliko mi insider šalje informacije, SVI članovi IO-a su bili za Marinkovu smjenu, čak i njegovi partneri u grijehu i kriminalu, Hrle i Pilat. Šta se onda ima bunit ? On zaista mora biti na dobroj konoplji ako misli da je Koki utjecao na sve njih !

I opet ništa nije shvatio. Pilat i Hrle su uhvatili zadnji vlak, da vrate barem malo časti, o poštenju neću govoriti.
I opet mu nije jasno da ni njegovi zagovaratelji, Mato, Zlatko i Martin, više ne pišu afirmativno, o njegovom navodnom "radu".
Tko mu je ostao ? Deklarativni Ivo, i "pronašao" je Mirka. Jaka postava, jedan iz koristi, drugi iz neinformiranosti.
Ali neka, svaka tica svome jatu, svak traži svoga para, po godinama, po možđanima, interesu...

Možda je njegovo stanje najbolje opisao jedan njegov, s sjevera Hrvatske, citiram "jen put godišnje se uhvati delati, pa stenje."

Ali, ima zrnce istine u moru laži koje piše. Točno je da je poštanski pretinac mog kluba veći dio godine prazan. Jedan od razloga za to jest i činjenica da njegov partner u kriminalnim radnjama, Pilat, nije poslao NIŠTA, u tri i po godine.
Lani, u ljeto, smo dobili , ničim izazvani, jednu iskidanu kovertu, s dva primjerka časopisa, valjda je netko prao savjest.
Osim te koverte, dobili smo i račun za uplaćene članarine, potpisane od tajnice. Ove godine smo platili u ožujku, račun (još) nismo dobili.

Kako se dotični sam zapliće u laži, svjedoči i njegovo svojedobno pisanje maila Pilatu (prije više od godinu dana) da on MENI šalje QSL-ke na kućnu adresu ! To je krunski dokaz da je njemu Stručna služba Saveza dala kopiju ispunjenog obrasca glede QSL saobraćaja, ali on po tome NEĆE da postupa. Jer, slanje pošiljki na moju adresu on doživljava kao uslugu meni, a ne klubu ! Nema veze što je ta adresa u službenim dokumentima HRS-a, glede QSL-iranja. Obična zavist, jedne male osobe.

I još dvije informacije, kojima on vara narod koji čita. Piše da ja upotrebljavam koverte koje mi je on slao, za slanje na biro.
Notorna laž. Ja UVIJEK kupim novu kuvertu s mjehurićima, od svojih novaca, seveda. Istina, ja koristim stare kuverte, UNUTAR ove nove, da zaštitim pošiljku. Ta rekoše mi u D-12 da naše prispjele pošiljke, na kojima je naznačeno "za QSL biro" tamo stoje mjesecima !
Datumi, to je ono što njega hebe, ali odozada, u vidu crnog labuda. Ponavljam za one slabog pamćenja, a na skupštini ću ljudima podijeliti i dokaze : U tri i po godine ovog Pilatovog pontifikata, moj klub i ja smo dobili TRI puta pošiljku QSL karata. Prosinac 2017.g., mala pošiljka, 2018.g. ništa, početkom 2019.g. prst i pol (horizontalno).
Ponukan dojavama, i nasladama onih koji Savezu ne plaćaju ništa, a dobijaju karte na kućnu adresu, nazvao sam Poštu u Splitu, prekjučer, u četvrtak, u 10:18 ,razgovor sam snimao, a bilo je još ljudi pored mene, koji su slušali. Javila se službenica, ja sam se predstavio i zamolio je da mi pogleda u pretinac, da li je što došlo. Ona pogleda, i odgovori mi da je došlo jučer, jedan paketić.
Lijepo sam je zamolio da ga ne bi slučajno vraćala, jer sam ja u izolaciji, i prvi mogući dan, kada ga mogu preuzeti je ponedjeljak, 25. svibnja, a što i namjeravam učiniti. Reče da se ne brinem.
To je TREĆA pošiljka u tri i po godine. Svatko tko drugačije tvrdi, laže.

I još jedno slovo. Pozivam ex QSL managera na poligraf, pa tko izgubi neka plati. Cijena, sitnica, 2.700 kuna, dat će mu njegovi pajdaši i popust kad bude morao odriješiti kesu.
Svojedobno sam zvao jednog kriminalca na javni poligraf, zbog laži koje je javno o meni pisao. Nije pristao. A trebao je. Ako ne ništa, barem je mogao sada savjetovati svog "prijatelja" Marinka, da odustane.

Jučer petak, turski svetak. Danas šabat, neradni dan. Sutra nedjelja, božji dan, samo se stoki daje jist, tako je od zemana.
U ponedjeljak štafeta Mladosti. Zaista je teško Marinku, gdje se svrstati.

U međuvremenu, po Pilatovom receptu, dela [i]dividum et impera[/i]. Šalje na kućne adrese paketiće onima koji ne plaćaju.
Jalov pokušaj stvaranja biračke baze, tzv. žetončića. Koji će sada svojski pokušati stvarati pozitivno ozračje, u korist Marinka i Pilata.
Uzalud vam trud svirači...
Nećete u Čavoglave, niste ni prije...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 24, 2020 8:33 am

U radosti i u bijesu, uvijek vjerni bijelom dresu...

Kad je počela ova lakrdija, s zakašnjelim uveseljavanjem širokih narodnih masa, i ja sam počeo pisati, da budem u trendu.
I tako, zazvoni meni telefon prošli tjedan, i jedan se na mene obruši da kako mogu biti tako zloban, i kako mi može biti krivo da je njegov klub dobio kartice!
Naša je crkvu, di se Boga moli ! Odgovor je bio ekspresan. Ka prvo, ja STVARNO to mislim što i kažem, i pišem, da mi je DOISTA drago da svatko dobije svoje karte. Tako su me, naime, odgojili, u onom "nenarodnom" režimu. Ono što meni, i nadam se, svakom normalnom čovjeku smeta je činjenica da su prvo dobili oni koji lani nisu ništa platili ! Znači, JA i MOJ KLUB smo platili, da bi vi dobili ! Ma di toga ima ? Ali, tek se tu demagogija zahuktala, samo tako. Moj sugovornik, mrtav-ladan, rekne, i ostane živ : Ali , mi smo platili ovu godinu !!!!!!!!!
E, tu mi je puka film. Pa brajo, najsmirenije što sam mogao, ću ja, ti si pojia obid jučer, šta češ onda jist danas ?
Ponašanje tih klubova - žetončića, je upravo na tragu Pukijeve duboke misli, smišljene u nekom kriminalnom umu, idealne za balkanske muljatore, citiram, po n-ti put, "ne moraš platit dvi godine, pa onda opet platiš, tek toliko da te ne mogu izbacit".

Ali, to nije sve. Iz jednog drugog kluba, koji još duže nije ništa plaća, a koji su dobili QSL-ke početkom prošlog tjedna, mi je došla sinoć uvijena poruka, citiram, "da bi se tili nać sa mnom, da izglade nesporazume, da nije onako kako ja pišem..."
Poručija san in da ništa od toga, jer da moj obraz nije na kupnju i prodaju, a da njihov klub nisan nigdje spominja, očigledno su se sami prepoznali u nekom od mojih tekstova.

A da ja ne znam, ni izdaleka, sve, što se valja iza brda, u nekad nacionalnom QSL birou, to je točno. I nočas, iza pola noći, mi stižu, zagrebački, ne brijunski, transkripti sa Fejsa. Ne moram ih ovdje kvotirati, većina čitatelja ovog foruma koristi Fejs. Poanta je da za neke (formalne) članove HRS-a, u naturi strane državljane, s stalnim boravkom u inozemstvu, stiže na DESETKE kg QSL-ki, koje Marinko hendla.
Kako mom klubu, i meni osobno, ne dođe u tri i po godine kilo, mogu misliti u kojem smjeru radi Marinkov um, a u konačnici potvrda onog što ja odavno pišem, da mali plaćaju za velike ! Mogu vjerovati da to frustrira, ali zašto onda konstantno strada mali, uz to i redovni platiša ? Prike iz metropole me uvjeravaju da u toj raboti svak ima svoj dil, ali ja ne vjerujem u to, to nas vanjske sile, i unutarnji neprijatelj hoće zavaditi.

Ukratko, izračunao sam napamet, kalkulator tu nije potreban, da, od kako je Pilat predsjednik, koliko smo dobili paketića karata iz Zagreba, i koliko smo dali novaca HRS-u, svaki je mogao doći taksijem do Dugopolja !
Namjerno pišem Dugopolja, jer tu je hot spot, za preuzimanja i slanja pošiljaka, na veliko, koje obična raja ne bi trebala vidjeti. Jer, kako kaže poslovica : Šta oči ne vide, to srce ne boli !
A šta bi se vidjelo ? Kilogrami karata za čije hendlanje, i otpremu mi plaćamo, a ne onaj koji se obavezao, vlasnik hendlanog znaka, još i manje !!! Kad kažem mi, mislim na gromoglasno tihu većinu, koja plaća traženo, i nema nikakova prava.
Odakle bankomatu pravo, da ište nekakva prava ?

Na kraju, moram pohvaliti kolege iz gradskog bratskog RK Marjan, zadnji potezi su na tragu istinskog radioamaterizma.
Nema to veze sa Lassie. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 25, 2020 1:13 pm

Tko se mača laća, od mača i pogiba !
Da Mirko, dobro si me citirao, samo leti bumerang prema sjeveroistočnoj Hrvatskoj.

Dakle, bio sam u Splitu, potrošio 8 l benzina, i platio 30 kuna za parkiranje, sve jer jedan umišljeni silnik (dok mu je moglo biti) neće da postupa po naputku iz kancelarije HRS-a, kojeg je dobio u pismenoj formi (provjereno).

Znači, lažov, ostaje lažov, o čemu god da priča. On baljezga po Fejsu notornu laž da mu ja šaljem MOJE pošiljke u starim kuvertama.
Ja danas uzeo paketić, vidim , čak nije originalni s mjehurićima, nego stara OBIČNA KUVERTA za format A4, ispresavijana nekoliko puta, i zavijena sa neprimjereno mnogo selotejpa, da se ne bi rasulo. Nevjernim Tomama šaljem fotku. Uz mene je bio još jedan radioamater, pri zdravoj pameti, ne pije, ne puši, bezporočan, rkt, dragovoljac Domovinskog rata, valjda će proć kao svjedok ?
Sve ono što je trpao meni u sepet, to on radi. Od njega nisam ništa manje ni očekivao.
Šta je, ne daje više zajednička nabava u HZTK-ci, utanjilo ? Ili daje, ali su one prave kuverte s mjehurićima išle za znakove koje ti i prika hendlate "u tezgi", a...?

Ajmo malo lakšu temu, presjek primljenih QSL-ki. Tko je sla prije rata, šalje i sada, od Franje, Mate, Kreše, Željka,Ivica, Boris, Vito, Neno, ima još časnih ljudi... Dobio sam QSL-ke (in return, seveda) iz Daruvara. Ne bi to bilo ništa čudno, da datumi nisu iz 2011.g. Di je to ležalo ? Ili, drugovi pred izbore, kao manjinci, dobili novce, pa će štampat nove, pa valjda kontaju : Ajde da potrošimo ono što smo dužni?
Dvije karte me posebno "brinu". Jedna je iz uzdaničkog kluba Vidova gora, za vezu iz 2012. I ne bi to bio neki veliki kuriozitet, bar ne za uzdaničke klubove u RH, da ja zadnju QSL-ku iz tog kluba nisam dobio davne 1989.g. I to još na onoj tipskoj, od MIS-a 79 sa tipiziranim strijelcem.
Druga je za vezu sa 9A1CRT/p, iz 2018. g. Opal sam sa stolca kad sam vidio. Jes da je pečat na karti, koji pokazuje da je to bila ekspedicija na Pašman, ali došla je ! Nastranu činjenica da smo mi zajebavali Ruse desetljećima za takve pečate... Nema se, ne može se, malo operatora a velika dotacija, ne stigne se sve. U potpisu Braco. A kud Braco QSL-ke, in return, što sam ti ih dao na skupštini, u ruke, a za koje si odgovorna osoba ? Ima ih prije, a i poslije ovog datuma, na ovoj QSL-ki !
I za kraj, QSL-ka od 9A701AD, za vezu iz 2016.g. Morate se složiti da nije baš neka samoreklama za osobu koja pretendira biti QSL manager, slanje korespodentu , in return, 4 godine i 3 mjeseca poslije... Mašala !
Kako pretendenti, iz HFF kluba šalju ko švicarska vurica, nema lavabo...

Ima još, kamara, bude sutra...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 26, 2020 7:11 am

Ajmo malo o marketingu i ljudskim ponašanjima.

Kad je počela ova Saga, prvo na Fejsu, Marinko objesio fotku nekog starog, urednog paketa, što ga nekad slaše. Kad sam jučer podijelio fotku paketa koji mi je stigao prijateljima po RH, odma su me dvojica zvala, vele uglas : To nije isti paket ! Točno , velju ja. U to se javio treći, očito pametniji od nas, kaže : Ja ću Vam objasniti, Marinko je "pametniji" od vas, to vam se zove marketing !!!

Ljudi su dali truda da naprave sve bolje i modernije frižidere. Da se hrana čuva, i ne pokvari. Wrong. Trebali su upregnuti novce i možđane u istraživanje i razvoj frižidera za ljude, jer oni su najpokvarljivija roba.
Od početka stolovanja druga Pilata, ljudi mi, poučeni negativnim iskustvima zadnjih 15-ak godina, šalju podatke o poslanim, i primljenim QSL-kama. Šalju ljudi, od lijepe Istre, pa cijelom hrvatskom obalom i otocima, do sjevera i istoka Hrvatske. Prikupio sam brdo podataka. Prosjek ne-primanja svojih karata s biroa je bio između godinu i godinu i pol. Znači, neko nije primija i dvi godine, i više, kao moj sinoćnji sugovornik na jednom FM simpleksu. Nismo imali iluzije da smo sami, ali čitav razgovor je slušao čovjek iz Neuma, ne može vjerovati svojim ušima što čuje.
Ali, to je samo jedan segment. Zadnje 4 godine mi ljudi kažu : Imam 4 kutije QSL-ki, oklijevam poslati, jer mi nitko živ ne zna reći dvije stvari, da li će doći do Marinka, i da li će biti poslane u inozemstvo ? Drugi kaže imam dvije kutije o'postoli, oklijevam poslati, treći kaže jednu, četvrti veli, malo brdo... Ja sve uredno zapisivao, tko, gdje, kada... Neke od tih kutija na čekanju vidio i osobno.
Koki krvario u dokazivanju istine, oni (pretežito neplatiše HRS-u) dobili neki dan pakete, ili paketiće, zavladao muk. Sinkopa.
Sindrom Horvatinčić, ili Modrič, na osječkom Sudu.
Odjednom više nema istinoljublja, muške časti, i ljudskog poštenja, opet Koki ostao sam na balkanskoj vjetrometini. Ne smeta mi, jer mi i do sada nije niko pomaga. Uzdaj se u se, i u svoje kljuse, tako je bilo i prije rata.

Ali nije Koki samo razmjenjivao iskustva s domaćim amaterima. Imam plodonosan dijalog sa mnogim voditeljima QSL ureda, diljem Europe, i svijeta. To, i razotkrivanje onih falših statističkih podataka o tobožnjem slanju, na HRS web stranici, e to je jedna od idućih tema.
Ima i ona o pretvorbi, ali ne vode u vino, kao na svadbi u Kani Galilejskoj, to, za sada, ostavljam nekim drugim službenim tijelima.

Naši susjedi kažu : Kvaran, ko kvaran zub. Koji se ne da popraviti, samo izvaditi.
9a2jg

Postby 9a4db » Tue May 26, 2020 11:05 pm

Hi, taka si ga u šuštu... ovo je postalo zabavno.
Posebno ono da je članarina premala :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed May 27, 2020 7:25 am

Prijatelju Djani, meni nije smiješno, iako će se većini činiti baš tako kako si rekao.
Notornom lažovu ne treba ništa braniti, treba mu samo dati dovoljno dugačak špag, svi daljnji događaji se događaju sami od sebe. Laž je kao i preljuba, kad se zavrti, ide metodom vira, ili morske pijavice, sve je veća i veća, razornija, s sve težim posljedicama.

U 2018. i 2019 Marinko se javno hvalio da je HRS-u uštedio brdo love, jer da je sve po RH išlo metodom Mirko&Slavko. Kako smo mi počeli vršiti pritisak na Hrleta, kao člana IO-a, koji je sam priznao da su mu potpisivani računi bez provjere, taj isti Hrle je vjerojatno nagovorio Marinka da nešto nažvrlja za godinu dana retroaktivno, da se zamažu oči RA javnosti. Naravno da je to falsifikat, eno još stoji na HRS web naslovnici. I QSL biroi po Europi i svijetu su mi rekli da nikad manje, i rijeđe, nisu dobili iz Hrvatske. Gledao sam izvršenje financijskog plana za 2017, 2018, i 2019, svi novci za QSL saobraćaj potrošeni. Treba li kome nacrtati ?
Zašto je forsiran model Mirko & Slavko ? Između ostaloga da se sakrije činjenica za koga se sve hendla, pogotovo u kojem obujmu, i količini troška, a što je, u biti, obveza individualnog QSL managera, a ne nacionalnog QSL biroa. Nitko me ne može uvjeriti da je to rađeno badava, preveliki je to posao, i znatan trošak.
Znači, hrvatski, latinica, hrvatski QSL biro je, pretežito, po obujmu, i po trošku, radio za nekoga za koga nije trebao, morao, i još par kondicionala...?
Drugovi, saberite zaključke ova dva pasusa, ne triba van fakultet da skontate tko je proteklih godina ima najviše, i isključivo, korist !
Da ne zaboravim, Mirko&Slavko servis je bio neophodan da se NE vidi čije se karte, u kojem obujmu, i na koje lokacije, hendla. Šta oči ne vide, to srce ne boli.

Ja sam, sve ove godine predlagao da se ugledamo na istočne susjede. Otegotna okolnost mog prijedloga jest što model dolazi iz Srbije, pa im mnogi nisu skloni, ali ja uvijek kažem, iskoristi model crnoga vraga, ako će ti to koristiti da poboljšaš i unaprijediš rad, s transparentnim i manjim troškovima.
Zašto trenutno vladajući u HRS-u nisu htjeli ni razgovarati o mom prijedlogu. Ne zbog QSL-iranja, nego zbog dodatnih okolnosti i transparentnosti !
Naime, u modelu iz SRS-e se JASNO vidi TKO JE ČLAN, koliko je platio, i kada, kojem radio klubu pripada, da li koristi QSL biro, i da li je to i platio!
Našim balkanskim mufljuzima to ne paše, jer ažuriranjem javne liste članova, gube osnovnu kariku za manipuliranje izbora, identificiranje svakog člana, po imenu i prezimenu, pozivnoj oznaci i pripadnosti JEDNOM matičnom klubu.
Ne bi bilo više mrtvih duša, ili buljuci "članova" , čije se članarine plaćaju (pretežito) od društvenih sredstava, i koji najčešće i ne znaju da su platili.
Od istoka Hrvatske, do Dalmacije.
Izbori su za 6 mjeseci, klika se već "stara" da osigura funkcioniranje modela, koji im već nekoliko mandata funkcionira. Sve se ovo radi uz znanje i angažiranost Pilata, ma koliko on prao ruke. Ne može mu ih oprati ni Sava...

Da zaključim, ražalovanje Pere i Marinka nije nama, običnim članovima, donijelo boljitak. Mreža DMR repetitora se širi, troškovi za najam OiV-u rastu...
Marinko "dela" još mjesec dana, iako to ne piše u odluci IO.a. Znači, diskreciona odluka Pilata. Koji mu je bio partner i pajdaš, zadnje 4 godine. Prsti obojice u istoj tegli pekmeza. Zato se i ne može tako lako oprati...

Molim Boga da pobijedi Bernardić. Jutros u prvim vijestima na HR1 su prenijeli njegovu izjavu-obećanje da će, ako pobijedi, odmah legalizirati konoplju.
Da svane, njemu, Marinku, i Pilatu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 28, 2020 6:35 am

Dobro jutro, novi dan, nova kuna.
Ima ljudi koji sada intenzivno čitaju ovaj forum, pa ne kuže baš sve, pa ću neke stvari ponoviti, poradi boljeg razumijevanja.
Radio klub Split je u siječnju 2019.g. podnio SLUŽBENI ZAHTJEV HRS-u za povratom uplaćene članarine za 2018.g. jer u toj, 2018. g. NIJE dobio nikakvu uslugu od HRS-a. Kad to kažemo, mislimo na sve segmente, uključujući i QSL biro. Ponavljam za lažova Marinka, i njegove "odvjetnike" na HRS forumu i Fejsu : U 2018.g. iz QSL biroa radio klubu Split nije došlo ništa.
Nikada nismo dobili odgovor HRS-a. Umjesto toga, dobio sam osobno salve uvreda, prijetnji i laži, od strane tog istog Marinka, da bi, malo poslije, došla jedna pošiljka, ako se to tako može nazvati, debela prst i pol (horizontalno). To je JEDINA pošiljka iz HRS-a u 2019.g. Prije toga je bila u prosincu 2017.g.

Zašto Marinko toliko laže da mu barun Munhausen nije ni do koljena, a nos mu je već veči od Pinokijevog ? Odgovor je jednostavan, kada bi priznao istinu, mi bi odmah podigli tužbu sudu, glede našeg zahtjeva za povratom članarine, jer bi nam to bio krunski dokaz, onaj dragulj u kruni maharadže.

Vidim da se razmahao najnoviji Marinkov odvjetnik Dejan. Piše red istine, red poluistine, red neistine, ili po domaći, laži. Istina je kad priča o dobijenim QSL-kama za Slavonski brod, poluistina kad lupeta o financijskim planovima i njihovoj realizaciji, a laže kad govori o obvezi HRS-a. Ponavljam, u Kraljevici smo ustanovili "deset zapovijedi" QSL-iranja u Hrvatskoj : Dva puta obvezno poštom, i dva puta dijeljenje na RA manifestacijama, a tko ne podigne tamo, ili netko ne predigne za njega, da mu se pošalje poštom. Ukratko sistem 2 + 2. Koji nije poštovan od početka ! Lako dokazivo, za onoga tko je vodio evidenciju kao ja.

Taj isti Dejan perfidno zaobilazi nezdrav, i po amatere štetan odnos Marinka i HRS-a, i o tome ne govori ni riječi. O falšim tobožnjim izvješćima QSL distribucije ni riječi ; pošteno, jer zna da su falsificirani.
Naš Dejan navodi da je Marinko morao trčati za ljudima koji nisu htjeli uzeti karte ! Ko je ovdje lud ? Koliko je puta narajco ljude pa se nije pojavio ? Boćarski dom, Bundek, Jarun, Kraljevica, 80 kg Japanaca, 800 kg u gepeku, uvrijeđena primadona kojoj se obična raja neće da klanja...! Nudio sam mu javno, moje čelične feder plate od svog starog Opel rekorda 1700, da izdrži toliku težinu, odšutio je to...
Dejane nađi novog "klijenta" , taj ti je tropa, sigurno ka u SBER banci.

Nisam trebao spominjati tezge. Zovu me, od metropole, preko Osijeka, do Švabije. Vele, nisu samo te koje si stidljivo spomenuo, ima ih još.......
Uvjeravaju me da nije zarada od HRS-a, nego od tezgi. Odmahujem rukom, ne dam da nas posvađaju unutarnji, i vanjski neprijatelji, i gastarbajteri.
Trebamo čuvati bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti, ko zjenicu oka svoga.

Bujrum , šamane...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK