Pozdrav !
Vjerojatno ste svi dobili "pamflet" od bivseg predsjenika?
Na njegov dopis se ne moze odgovoriti svima Vama nego samo njemu pa vam zato pisem ovdje i ovako?
Dakle nakon toga dopisa nije mi jasno tko tu koga vuce za nos?
Prije nije mogla "izborna elektronska Skupstina", a sada na jednom moze?
Po mojemu to je vjerojatno nemoguce jer prije moramo donijeti uvjete pod kojima ce se to odrzati ( promijeniti Poslovnik o radu Skupstine)?
Inace, sam Poslovnik ima i jednu vecu gresku:
U čl. 31 Statuta piše:
U slučaju nedostatka kvoruma (natpolovične većine članova ili izabranih zastupnika), daljnji tijek sjednice Skupštine odgađa se za trideset (30) minuta. Odgođena sjednica može nastaviti s radom ako je prisutna najmanje jedna trećina (1/3) članova Skupštine. Odluke se donose većinom glasova nazočnih članova Skupštine.
A u čl. 22 Poslovnika piše:
Ako je trideset minuta nakon zakazanog početka Skupštine prisutno manje od polovine izabranih zastupnika s pravom glasa, Skupština nastavlja rad i odlučuje pravovaljano ukoliko se utvrdi da je prisutna najmanje jedna četvrtina (1/4) plus jedan (1) zastupnik Saveza. U ovom slučaju Skupština ne može odlučivati o statusnim pitanjima (prestanak rada, stečaj, likvidacija, udruživanje itd.).
Mislim i da su rokovi koji su navedeni jako tesko ostvarivi? Sve ja nabijeno u par dana i poznavajuci nasu brzinu, bojim se, da ce sve krenuti naopako?
Nigdje ne pise kako ce se (tehnicki) odraditi Skupstina i glasovanje?
Kada i budu odredjeni kriteriji vjerojatno svi zastupnici nece moci to odraditi?
Obavezno treba odrediti tko prisustvuje Skupstini, a koga to ne zanima?
Ne moze biti da svi koji su dobili MAIL automatski i prisustvuju Skupstini?
Pitanje kvoruma se lako moze odrediti time da svi koji glasaju su prisutni ili da prije pocetka rada svaki ucesnik (zastupnik) posalje MAIL da prisustvuje Skupstini?
Ne treba raditi na brzinu i ?
Ako nas netko prijavi nadleznom tijelu Skupstina ce sigurno biti ponistena pa ce trebati sve raditi ponovno?
Ne znam kakvo je Vase misljenje ali bilo bi lijepo da ovu trakavicu privedemo kraju na pravi i ispravan nacin?
Tjedan-dva nece nista promijeniti u nasim radioamaterskim zivotima..?
73
Mark, 9A8A
Mark,
nije tajna da su Statut HRS i Poslovnik rada Skupštine HRS-a u nesuglasju. Čudi me da nakon 20 godina u IO tek sad to primjećuješ?
Skupština je ta koja tumači Statut koji je najmjerodavniji dokument saveza. Ukoliko ne prođe ova izborna Skupština zbog nedostatka kvoruma ili previše suzdržanih i to je način izražavanje mišljenja Skupštine.
Ukratko, ove godine nije održana redovna ni izborna Skupština. Bliži se kraj godine, treba potpisati ugovor sa HZTK a nemamo osobu/osobe ovlaštene za zastupanje i to treba riješiti što prije.
Ujedno koristim priliku da razjasnim neke stvari: HRS nije prestao postojati. Svi akti HRS-a vrijede i dalje. Tek kad bi proteklo dvije godine od posljednje skupštine nadležno bi tijelo moglo pokrenuti postupak gašenja.
73, Rolando 9A3MR
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests