by 9a2jg » Mon Feb 04, 2019 10:57 pm
U povijesti je bilo nekoliko fenomenalnih književnih djela, različitih autora, koja su se zvala Utopija .
Nešto kao Arkadija, baš zato što je nitko nije našao.
Maksim Gorki je napisao : Ideal je voće, što raste na grani, koju ljudska ruka, nikad dohvatiti neće.
Utopija, Arkadija i Ideal, su utkani u simbiozu, onog nazivnika pod kojim je papa išao u najbogatiju zemlju Arapskog poluotoka. Njegove prve riječi domaćinima su bile : Selam alejkum.
U životu nisam čuo da neki islamski znatnik kaže : Hvaljen Isus, a bio sam u prigodama gdje je bila prikladna takva analogija.
U svom vijeku nisam čuo da se u arapskom i turskom vilajetu sagradila koja kršćanska bogomolja, samo obeščastila, zapalila ili porušila. Svjedočim, kao i vi, da se u nas gradi, tamo gdje nikada nisu bile, od Gunje, preko Siska, i Zagreba, do Rijeke.
Papa je božji namjesnik na zemlji, i nije moje, sitnog crva zemaljskog, da propitkujem i ocjenjujem njegova djela i nakane, ali čak i ja mogu upitati sam sebe, dokle kršćani moraju trpjeti, i okretati drugi obraz.
I župnik je na nedjeljnoj misi govorio o islamizaciji Europe i Balkana, i našoj ravnodušnosti. Mnogo ljudi vidi isto, što vidimo ja i župnik, ali hrvatska šutnja, inertnost, lijenost, i želja za nezamjeranjem, je dovela do opstrukcije vlastite pozicije. Hrvatskim jednostavnim rječnikom, sami smo krivi što nas se uvlači u nepovoljnu i neželjenu poziciju na ovim prostorima.
I Isus je rekao : Čuvaj se, čuvati ću te !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja