Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Wed Aug 23, 2017 10:30 am

Slušaj, neću se sporiti, nego ću ti, barem u jednom segmentu, otvoriti oči. Požar na Promini je golem, katastrofalan. Sela i zaseoka je malo , pretežito s hrvatskim pučanstvom. Svak svakoga zna, do u peto kolino prije, pozna svak svakoga, u dušu. Kad se tamo, more bit, pojavi nepoznata osoba (ili osobe), svi znaju, svi stoje atento, ne od ovoga rata, nego oduvik. Ne more tamo muva doć, a da se ne zna. Svaki potencijalni, ili stvarni potpaljivač bi bio lociran, apcigovan i odveden na odgovarajuće mjesto, prije nego šta išta prova učinit.

Čim su počeli požari, na Fejsu se odma počelo pisat, a ko pali, Srbi, naravno.

Dvije su, prevažne, dimenzije ovih požara. Skretanje pogleda sa stvarnih hrvatskih problema, ne umanjujući pritom važnost požara, i drugo, golemu moć društvenih mreža, gdje tisuće anonimusa daju važnosti, glasaju se, lajkaju, za neku od navijačkih opcija. Ti, koji se nisu u životu makli dalje od tipkovnice, i koji, u slučaju bilo koje ugroze za Domovinu, ili grad u kojem žive, ne bi ni kurcen makli, jer su nesposobni za stvaran život napolju, oni sebi, i ostalim sudionicima tih virtualnih socijalno-psihopatskih mreža, daju važnost !

Požar koji je došao do Splita je pokazao niz stvari, i razgolio politiku drugog grada u RH prema vatrogastvu. U socijalizmu nije teklo med i mlijeko DVD-ima i profesionalnoj vatrogasnoj brigadi, ali je odnos bio puno više fer, pošten, i financiralo se maksimalno koliko se moglo.
Sada, je izašlo na vidjelo da je Grad već godinama dužan SVOJOJ vatrogasnoj postrojbi masu novaca, da je bio jedan divan čovjek koji je, u ime vatrogasaca to ganja, i doganja sudom, i na kraju - umro. Da je njegov nasljednik slizan s birokratima u Banovini, da je udarija ligadinu, te bi ovi sad to vraćali na rate, ka potrošački kredit, do Sudnjega dana !
A oprema stara 30+ godina !

Osim tog rakursa, još ću spomenuti dva, vrlo važna, iako ih ima dvadesetak. Prvi je zapušteno stanje poljoprivrednog zemljišta na potezu od Tugara, sve do TS Vrboran !
Pričamo o cca 20 km dužine, i jedno 5 km širine fronte, koja je bila idealna za potpomaganje vatre.
Drugo, neobrađeno stanje otpada na Karepovcu, za što je direktno odgovoran Kerum sa svojim suradnicima, jer je namjenske novce za to potrošio na Zapadnu obalu, a kako bi okoliš njegovog hotela Marjan, pred vjerovnicima i bankama imao veću početnu cijenu u postupku stečaja i kriterija za vrednovanje, lokacije, okoliša, i hotela.
Sam Bog nas je spasija, i Gospa sinjska, da na Karepovcu nije došlo do eksplozije plinova, na čelu s metanom.

Neću više...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 23, 2017 10:59 am

Sve što si napisao stoji.Nemar,neulaganje u vatrogatsvo,o CZ neću trošit riči.Ali na požarištima su pronađeni kanistri za benzinu i ampule!
I onda prid kamerama dođe Božinović i kaže da su se to djeca igrala,stavljala poruke na papirićima u tim ampulama :?: :!: HEJ !
VATROGASCI KOJIMA JE TO STRUKA,KRUH, ZNAJU BOLJE OD NJEGA,TEBE I MENE.NEMOJMO SE ZAVARAVATI.OSIM TOGA NEKE SE I UHITILO.
ONAJ U GORNJOJ PODSTANI JE IZ ČISTA MIRA U NOĆI PLANIJA! SAMO OD SEBE :?: JE VRUĆE,ALI U JUGI JE ISTO BILO PAKLA I POŽARA ALI NE NA 20 MISTA U BURNOJ NOĆI NA TOLIKOJ DUGOJ FRONTI.JA NISAM REKA DA PALE SRBI.NORMALAN ČOVIK NIKAD NEĆE POĆ PALIT ŠUMU.BAR JA TAKO MISLIM.PALIT ĆE ZADOJENI LUĐAK,BOLESNI PIROMAN.JEDAN DIO JE SIGURNO IZ NEPAŽNJE,STO POSTO.MOŽDA IMA I NAŠIH NEZADOVOLJNIKA PA I ONI PALE.ALI TO JE ZA PRITVORIT I OSUDIT.SAMO IH TRIBA UHVATIT,A TO NIJE BAŠ LAKO.NA KRAJU ...KO PALI USALE MU OBE RUKE I NOGE :!: :x
NEZNAM ŠTO VIŠE KAZAT? MUKA MI JE OD SVEGA OVOGA.... :cry: SRI

9A6R
2600
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 23, 2017 11:18 am

Uključimo, bar za trenutak , razum. Od početka devedesetih je prečesto upotrebljavana sintagma : Nek struka kaže svoje, u svom djelokrugu obveza i zanimanja.
Pažljivo sam slušao izvješća na HTV-i, samo je JEDAN, po meni nesmotreno lajavi, lokalni vatrogasni zapovjednik, bio preglasan o svojoj sumnji, u narečene ampule. Iste su odmah odnesene u Zagreb na forenziku MUP-a, odakle je došao odgovor, kojeg je pročitao ministar Božinović. Ja bi bio luđi od potpaljivača kad bi tvrdio da forenzičari i ministar lažu !

Da nema potpale, ima. Ko pali ? U golemom broju slučajeva bolesne osobe . Je li dobar zakon koji ih sankcionira ? Mislim da jest, ali je problem kako ga sudovi provode u praksi.
Jer, pravomoćno osuđeni vatrogasci, kojima je dokazano piromanstvo, su dobili za "kaznu" godinu dana društveno korisnog rada ! Di ? U DVD-u morti ?
Sve skupa je jedna sprdačina...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 23, 2017 1:23 pm

Sprdačina od države.To si dobro reka.Eno ti u SD piše o divljoj marini u uvali Lučice,Milna,Brač.Već se odavno prijavilo Ministarstvu ali dan-danas ništa.
Toliko o uređenoj državi i ministarstvima kojima ti vjeruješ.

9A6R
2600
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 23, 2017 1:27 pm

Nevjerovanje državnim institucijama je korak do anarhije, ili, u najmanju ruku, građanske neposlušnosti ! Za to se, ipak, nismo borili.

I još jedno slovo o požarima proteklih par dana.
Čim je buknulo na starograjskom poluotoku, oko rta Kabal, i šire, ja se primaka penšjunatima na šentadi, na bolskoj rivi, da čujen šta govore. Doti jedan su rekli, bez da su se dogovarali : Ovo su užgali Rusi, šta su tamo kupili pustu zemju, za otele, pa sad čiste teren od drače i zmaja... Irelevantno je ko je (fizički) pripalija, interesantan je stil, način, i sadržaj razmišljanja ljudi s golemim životnim, i radnim, iskustvom.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 23, 2017 1:42 pm

TAKO MOGU KAZAT DA SE PALI ZBOG ZAOSTALIH MINA I STRELJIVA IZ DOMOVINSKOG RATA.DA SVE TO EKSPLODIRA.SVAŠTA SE PRIČA. SVEGA SE MOŽE BULAZNIT!

9A6R
2600
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 23, 2017 2:29 pm

Vatra, u 90 % slučajeva NE oštećuje sposobnost mine da izvrši eksplodiranje. To su te, valjda, učili na Banjici ? ;)

P.S. Mala digresija, samo mine tipa PROM (svih izvedbi) vatra trajno ošteti... Viđeno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 24, 2017 10:36 am

9a2jg

Postby 9a6r » Thu Aug 24, 2017 1:49 pm

A što ja stalno govorim? I onda san ka blesav a? Nije to sramota,to je namjera.

9A6R
2600
9a6r

Postby 9a6r » Fri Aug 25, 2017 8:33 am

Izvor rijeke Cetine dan američkoj offshore kompaniji bez imena na koncesiju 50 godin. :cry: :x :?
Ako je za kunu na dan puna šaka brade. :x
A da damo oglas da se cila RH daje u koncesiju :?: ;) Onako, da se ne mučimo.Da si skratimo muke. :(
Uskoro ide porez,harač pa će se didovina ko je ima bit poklonjena ili oduzeta,sasvim svejedno.I ne samo didovina nego i očevina. Ali to nije sve!
Početkom iduće dekade uvodi se Euro.E onda ćete tek vidit što je jad i bijeda.Pitajte Grke kako je to.Jadna li nam majka. :cry:
A vi i dalje pričajte o balunu. :roll:

9A6R
2600
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK