Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Tue Apr 14, 2020 12:00 am

U Daruvaru,u Pravoslavnoj crkvi,za proslavu Stradalne sedmice i Vaskrs,pravoslavni vjernici će moći ući u istu,najviše pet vjernika odjednom,najmanje 2 metra razmaka,pomoliti se,pokloniti,bez ljubljenja ikona.U crkvi će biti pojačane mjere čišćenja i dezinfekcije.U Crkvi Svetih Otaca Prvog Vaseljenskog Sabora,biti će redovno bogosluženje na Veliki Petak,Veliku Subotu i Vaskrs.Na sam Vaskrs,vjernici će moći uzeti po jedno posvećeno jaje radi blagoslova svoga doma.

E sad se pitam,kako oni smiju (sa ograničenjima,poštivanjem odredbi radi zaraze,itd.), a mi ne smijemo u naše crkve? :roll: Zašto je tome tako?

Unaprijed čestitam Vaskrs svim pravoslavnim vjernicima.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 15, 2020 11:46 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bul ... 75122.aspx

Kažu da je Bulj dobro obaviješten...
Dokazao je to i kad je prvi u Hrvatskoj ustao protiv projekta na Cetini, i bio u pravu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 21, 2020 11:01 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sti ... 76678.aspx

Ovo je isto kao da ja sad počmem pričati o virusologiji...

Ali, u jednu ruku, to me ne čudi. Ne zbog nje, nego zato što znam kakav smo narod. Kad počmeš pričati o tri stvari, svi su eksperti.
Struja, nogomet i turizam. Tako smo u bivšoj državi imali 20 miljuna "stručnjaka" za ta tri područja, sad ih imamo 4.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 27, 2020 10:50 am

Uskoro,točno 18.svibnja otvara se zračna luka Brač.Kako se govori,uspostavit će se zračani most sa Češkom jer njiovi turisti se oće kupat u Bolu.Izvršni direktor Aerodroma Brač,Tonči Peović govori da je to najsigurnije jer se sleti,goste prigleda,direktno odvede u otel.Nema trajekta,benzinskih crpki,kontakata itd.Sve clean,sve za pet. ;) Samo što ćemo sa privatnim iznajmljivačima? Oće li se i za njih osigurati kakvi letovi? :D
9a6r

Postby 9a4db » Mon Apr 27, 2020 6:45 pm

Mora Tonći gazdi spasit sezonu, inače kuku i naopako...
Evo ja čekam od moje TZ ili od resornog ministra Garija C, koji je reka da fizičke osobe aka mali iznajmljivači
nemaju nikakva prava - imaju samo dužnost platit ratu paušala koji nije otpisan, ono što ni reka je do kada
moramo otkazivati rezervacije....
Još malo pa moram pitati Hrvoja Bujasa, on će sigurno znat...
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Mon Apr 27, 2020 8:12 pm

A štaš kad konjine izjavljuju da turizam kakvog smo imali nikad više neći biti :!: :twisted:
Njima i je cilj uništit malog čovika.Taj plan je smišljen puno prije ove fake pandemije.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 30, 2020 8:45 am

Prije 53 godine sam čuo uzrečicu : " Kad šef pojebe tajnicu, od toga dana je tajnica šef!"
Dugo je ta misao negdje čučala u mom primozgu, do inicijalne kapisle, kad su se tajnica i službenica HRS-a, organizirano propele na zadnje noge, i svečano izjavile da one NEĆE razvrstavati i slati QSL-karte !
Razgovor na tu temu se "produbio" i neku večer na splitskom R0, no zaključak je bijedan, one su to izjavile članovima IO-a HRS-a, a ovi su samo slegnuli ramenima, i poklopili se ušima !
Čak je i jedan Tomo, inače od malo riječi, procijedio kroza zube : "Pa zar ne mogu bar jednom na godinu poslati ljudima karte ?"

More bit da san ja dosadija Bogu i čoviku, ali govorim istinu : "Evo počima 29-i mjesec, a da smo dobili SAMO jednu pošiljku !"

Nas, na žalost, vode kriminalci, koji su uzeli pare, a nisu odradili dogovoreno i ugovoreno. Ovjeravali su račune Marinku koji nikada nisu odrađeni. Obmanjuju RA u Hrvatskoj falšim izviješćima o tobožnjim Marinkovim pošiljkama, koje nitko nije vidio, ni primio !

Ali, to nije sve. Primih jučer mail od službenice HRS-a da joj dostavim datume smrti naših četiriju članova. Ja sam joj to odmah dostavio, ali to je otvorilo Pandorinu kutiju !
Zašto samo ta četvorica, kad ih je, u neovisnoj Hrvatskoj umrlo (puno) više ? Zašto na 9A adresaru stoje mrtvi ljudi ? Zašto ne stoje živi, koji plaćaju članarinu 50+ godina ? Poslate privole za objavljivanje nekoliko puta! Ovo je segregacija, i rasizam, koji traje.
I, nitko se ne uzbuđuje, članovi IO-a najmanje. A trebali bi, da imaju imalo osjećaja odgovornosti, obraza, srama i stida.
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Apr 30, 2020 9:46 am

Izgleda da moraš pogledati onaj video još jedan put da utvrdiš gradivo. :mrgreen:
Od pere na ovamo, "uspjesi" se nižu... pok Krešo & Mate su pokušali ali nije išlo.
Sve nakon toga, samo agonija...
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Apr 30, 2020 10:46 am

Slušaj, Mate i Krešo su nas odveli u pivnicu Medvedgrad, na križanju Savske i Avenije Vukovar, nakon izborne skupštine 2007.g.
Nije mi bilo , ni do ića, ni do pića, želio sam slušati njih dvojicu, planove, želje, stremljenja. Priznajem, bio sam ugodno iznenađen njihovim elanom i željom za boljitkom HRS-a, i radioamaterstva kod nas u cjelini. Prizemljenje, koje je došlo već nakon 5 - 6 mjeseci, je bilo bolno, s zadrškom. Odmah nakon 6 mjeseci su počeli graditi izlaznu strategiju, da izađu neokaljana obraza.

Nepotpuno rješenje, s Pukijem, kao rezervnim igračem, je bilo bolno, i neefikasno. Rezultat znamo, 13 godina nazadovanja.

Corona je mnogo toga spasila. Nema kolektivnog puta u F-hafen, nema derneka po Lijepoj našoj, nema YOTA 2020.

Doduše, oni troše na druge stvari, montiraju DMR repetitore, a nitko ne pita koliko košta smještaj i internet ? Kada prigovorimo, ti tzv. operatori kažu da mi trošimo na QSL-iranje ! Tu sam ih čeko. Naime, računica je jasna, za 29 mjeseci mi smo dali HRS-u cca 2400 kuna, oni nama jedan paketić, kuverta s mjehurićima, plus poštarina, 20 kuna ! A najam OiV-u svaki mjesec, radio DMR , ili ne !
Pametnom dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 01, 2020 10:02 am

Svršila je i AMxWARD kampanja. Suma sumarum, 525.444 veza, 59.715 pojedinačnih znakova. Naše vlasnike osobnih pozivnih oznaka sam pohvalio, s razlogom i činjenično, no pregled veza postaja iz Hrvatske zorno razotkriva i dokazuje ono što pišem 15 godina.

Svi tzv. uzdanički i državotvorni klubovi nisu iskazali nikakvu aktivnost. Od Pazina, preko Zadra, Supetra, Splita, K. Sućurca, do Zagreba i Velike Gorice. A bila je lijepa prigoda da se mladi čeliče i kale, u jednoj neobaveznoj i opuštajućoj klimi. Zašto je to tako ? Zato što tih mladih NEMA ! Godinama, zadnja tri desetljeća, se štancaju operatori, većinom na papiru, a nešto i u stvarnosti, od brzinskih tečajeva od 5 dana, preko Perina WiFi pokreta, do postojanja tečajeva samo da klub ubere neku lovicu, za režije...

Gledam "rezultat" bratskog gradskog radio kluba Marjan, 8 veza ! Kaštilac, 11 veza ! To je onaj operator koji taboruje na IZM-u u Broćancu napravio u pauzama borbe za svoje mjesto na ljestvici ! I nikoga nije briga, srama nema, odgovornosti još i manje.
Jer, predsjednik jednog kluba je tajnik drugog, sve ostaje u "porodici". ;)
Kud oni pusti operatori što su ih držali na tečaju ? Jesu li završili ? Jesu li samo poslužili svrsi, svojim statusom ?

U Supetru, uz Pazinjane, najnagrađenije u RH, zadnjih 30 godina, 1 (hrvatski, latinica, JEDNA) veza. Doživotni predsjednik 6.
Jer je sedam biblijski broj, iako on ne viruje u Boga, a bolje bi mu bilo.

U Rijeci nešto se trgnuo 1CKG, ARS-a nema nigdje. Tako je i u Zadru, Osijeku, Varaždinu, Bjelovaru...

O Zagrebu neću ni riječi. Ima ZARS svoje "elitiste", bivše predsjednike, puste članove na papiru, da ne bi ljudi iz RK Dubrava, ne bi ih se čulo.
U Velikoj gorici, gdje je Puki tuko šakom po stolu, da je on odgojio puste mlade operatore, 4 veze ! To je svatko mogo stući u pol ure, i popiti pivu.

Idemo dalje...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK