Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sun Oct 21, 2018 8:13 pm

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 21, 2018 8:29 pm

Prdnuli su i oni.Za kurac im štrajk.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 22, 2018 6:56 am

Čitam jučer nedjelni Jutarnji, ne vjerujem očima. Norveška sagradila najmoderniju školu u Hrvatskoj, u Vukovaru, da u nju idu Srbi i Hrvati, kad tamo, ni jedni ni drugi to ne žele ! Naravno, iza prvih stoji politika SDSS-a, a iza drugih HDZ-a. Kako je to njihov konačan stav, Norveška traži povrat uloženog novca !
Princip je očit, baš onaj na kojem je radila UDBA, uvijek moraš imati "materijal" o kojem češ se "starati", "obrađivati", i koji će ti biti kruv, do penzije. Obje navedene stranke bi ostale bez "materijala" za dnevne i dugoročne političke potrebe, kad bi se stanje u Vukovaru normaliziralo.

Zato , i kad se smiri, treba raspirit, pothranjivat niske strasti, duševnu hranu za šuplje političare, kojima mladi, Hrvati i Srbi, bježe iz grada, što dalje, to bolje.
Jer, tamo rat, zahvaljujući političarima, još nije završio. Kraj se, na žalost razuma, ne nazire.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 25, 2018 9:15 pm

Kako se može vidjeti u dokumentu, država je u jednom trenu izdala jamstva za 1.069 milijardi kuna, a čak 855 milijuna kuna nije utrošeno na brodove koji su se trebali izgraditi tim novcima. U izvješću se ne navodi na što je bio utrošen taj novac.

"Kad se sve zbroji, Ministarstvo financija do kraja 2018. očekuje minimalna plaćanja u iznosu oko 2,35 milijardi kuna, sve uvećano za kamate i naknade. Navedeni iznos će se dodatno uvećati u slučaju daljnjih otkazivanja brodova. Banke su najavile potencijalna otkazivanja kredita koji još nisu dospjeli, ali su brodovi za koje su izdani krediti otkazani, pa postoji mogućnost poziva za plaćanje istih u ukupnom iznosu od 237 milijuna kuna", naveo je Marić.

Ko je ovdje lud ? Ima li ko zbunjen ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 27, 2018 7:31 pm

KGK je primila na Pantovčaku ljubitelje životinja. Ne sjećam se kada je primila (prave) branitelje.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 28, 2018 8:59 am

Branitelji nisu IN.Kad ja pišem Bože opet rata,neki me krivo gledaju.Masu ljudi je zaboravilo na nas.Jedan takav koji sada vodi ovu državu,ne i nas,za rata "sklonio" tamo,daleko u sigurnost te ljuđene EU koja nas samo muze a uskoro će nam doseliti i ove škure iz Azije i Afrike.500000 a možda i više !!

O vrli vi muži ervatski
Ma, stanimo se s prazi svoji
Spram barbari
Spram barbari od istoči

Vo je naša zemja
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 28, 2018 11:57 am

Kad sam ja mojim mištanima govorija da će ih zaminit škuri, rekli su da iman PTSP ! Onda je doša početak lita, pa je Andabaka doveja 5 (slovima, latinica : PET) kuhara iz Indije, i stavija po jednoga na svaku lokaciju u Hrvatskoj gdje ima hotele. Poruka je bila nedvosmislena : Rvati, ili ćete radit, mučat, ne talasat, ne pitat veću plaću, zaboravit radna i sindikalna prava, ili će vas ovakvi škuri zaminit.
Priča druga, prid početak lita, neko je tražija dozvolu od države za "uvoz" 5 tisuća škurih iz Egipta. Kako tamo Kopti ne idu vanka za gastarbajtere, znači, neko je ima namjeru dovest 5 tisuća muslimana !
Priča treća, imali smo , skoro, u Bolu javnu raspravu o izmjenama PUP-a u Bolu, radi namjere Andabake da izgradi golemu zgradu za cca 260 sezonaca. Što to znači u praksi ? Nijedan mištanin, ni Bračanin, samo "uvezena" radna snaga, koju se može "kontrolirati". Zaludu smo protestirali, pisali, govorili...

Dobro je govorija, i pisa, Smoje, prije 38 godina, Pilipinci, Bugari, Rumunji, Srbi iz Srbije... Samo, kad se sve sada sagleda, on je bio (pre)naivan.
Ovo što nam se sprema, je puno, puno gore...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 28, 2018 12:21 pm

Pa samo naivcima i slipcima još nije jasno da se Hrvatska planski "čisti" od naše mladeži,koji biže u EU i posvitu. :(
Sve je to isplanirano negdi di nema novinara,medija i svjedoka. :evil:
I ovi na vlasti su nam nametnuti.Nije ih narod izabra :!: :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 30, 2018 9:31 pm

Od svih delegacija na Danima turizma u Hvaru, najviše me se dojmila ona iz Sutivana. Ne zato što su "moji" Bračani, nego zato što su mladi, školovani, pametni, i iza sebe imaju rezultate !
Moto im je : Nećemo masovni turizam nego izabrane goste ! Nećemo dozvoliti da iščezne prepoznatljivi autohtoni pečat dalmatinskog malog mista ! Čuvajmo brend Sutivan !

Ja se, upravo oko tih premisa, godinama borim s čelnicima u Bolu, koji su definitivno podlegli masovnosti, apartmanizaciji, zatvorenim resortima, megalomaniji, u trci za brzom zaradom !

Još jednom, zaslužili su, bravo Sutivan !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 31, 2018 11:30 am

Meni se u Supetar i ne gre liti.U što se pritvorija :?: :!: :( Ka ciganska mahala.To sam i gradonačelnici prin dvi godine javno napisa na FB zidu.Supetar je,kao i mnoga druga mista po Jadranu,nepovratno izgubio svoj pečat. :cry:
Aj ća ! :?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK