by 9a2jg » Wed Jan 25, 2017 8:28 am
Ne bi ta informacija vidjela svjetlo dana, da ih nismo ovdje potakli, dva puta, i podsjetili da je normalna pojava da onaj koji plaća, zna što plaća.
Sama tema je kompleksna, i njom se nitko ozbiljno nije bavio u RH. Kao prvo, treba odbaciti ideološke predrasude, i u planove i programe prihvatiti one autore koje priznaju u cijelom svijetu, samo ne kod nas, samo zato što su isti bili oficiri JNA, ili krvna zrnca nisu bili vodstvu HRS-a po volji. Od Svete Šarlije, nadalje.
Drugo, treba zadržati predratni standard znanja i vještina, a ne stalno laškavat cimu, od ukidanja obveze telegrafije, oskudnog tehničkog znanja, do labavih kriterija za ispit, i očitih manjkavih znanja. Treće, prestati s laganjem samog sebe, i svih nas, udariti šakom po stolu i reći da je laž da možeš stvoriti operatora u nepunih 5 radnih dana ! Svi oni koji tvrde da može, obmanjuju svekoliku hrvatsku javnost, sebe, i nas koji to sufinanciramo.
Rad s (ikako) završenim tečajcima, NAKON položenog ispita je krucijalan, i posebno osjetljiv. Sve je već rečeno, svi znaju sve, a u Zimskom kupu u jednom susjednom uzdaničkom klubu radile stare kvrge plus JEDAN omladinac, a na papiru 200 mladića i cura, završenog tečaja, u neovisnoj RH !To te ja pitam.
Ali, neovisno o svemu napisanom u tvom postu, važna je samo zadnja rečenica, sve je do osobnosti zainteresirane osobe. Ako u njemu ima volje, želje za znanjem i radnih navika, to su dobri temelji, za izgraditi kuću. Sve ostalo je "trula građa"...
Konkurencija nam je strašna. Pa pisao sam, na ovom forumu, kako sam prije nekoliko godina išao katamaranom, koji prometuje na liniji Jelsa-Bol-Split, u Split.
Iz Jelse je učiteljica vodila učenike jednog razreda pučke škole na izlet u Split , Sjedili su oko mene, svaki po mobitel, neki i dva ! Pored mene je sjedio dječak sa dva, od kojih je jedan koštao 3.500 kuna ! Roditelji nisu shvaćali da tom djetetu nisu učinili dobro, ni kratkoročno, ni dugoročno.
Mi se, definitivno, ne možemo boriti s tom "konkurencijom".
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja