Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sun Jan 19, 2020 9:10 am

Kako me već prike zajebavaju da o svakome pišem, a da san zaboravija prijatelja Emira, evo i o njegovom klubu par crtica.
66 članova, 29 stranaca, ostatak pola ima drugi matični klub, a u njegovom je, valjda, potpomažući član, kak se veli.
No, HRS-u je platilo samo 6 osoba (stanje 31.12.2018. , jer novije podatke HRS čuva, ka zmija noge), pa je samo jedan zastupnik, Emir. Željno očekujemo podatke stanja plaćenih članarina na dan 31.12.2019. da vidimo da li će klub zastupati na izbornoj skupštini jedan, ili dva zastupnika.
Drug Emir je uredno glasao za sve što su vladajući predložili. Njega ne smeta što su dahije poslali vijest o gostoprimstvu YOTA2020 svijetu, prije nego što je izglasana. Poštujem odluku, samo triba za to imat štumak, obraz, i s time živit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 19, 2020 9:14 am

Najranije,prin mise si me nasmija. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 19, 2020 11:32 am

Ja san narečeni tekst i pisa prin mise, jer nakon toga se samo moš ispovidit i pričestit.
BTW, svi podaci su točni, provjereni, napisani NJIHOVOM rukom.
A da se on oće umilit vladajućima, osim glasanja, svjedoči i sudjelovanje u KV natjecanju gdje on s ponosom ističe plasman.
Nisam ja taj koji će mu kvariti veselje, neka mu bude, ali ima i tamo "gostujućih" operatora, ka i u 1CIG.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 19, 2020 12:37 pm

Čini mi se da su osvojili i prvo misto u predzadnjem Kupu.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 20, 2020 8:19 am

Cilu noć mislin, ako je YOTA2020 priseljena u Karlovac, čime će se velmože odužiti svojim žetončićima ? Pošto očito nemaju ideja, meni je pala na pamet jedna. Neka kupe par maci karat, pa in pošalju, da se imadu čime zabavit.
Recimo, u Tršće jedne francuske, za preferans, ta tri ih je. U OiV i Pazin jedan mac, triestine, za briškulu, ta ima ih 2+2.
Našice fuzirati s Lekenikom i Garešnicom, tek bi onda mogli bacit partiju preferansa ( 1+1+1).

Vela luka nije ni glasala, njima ništa, ionako je prijavljen samo Mate, biće posla jednu članarinu da se klub ne briše iz formalnih razloga.
Nisu glasali ni u Pregradi, a šta su očekivali, cilu godinu srat po Denisu, a onda čekati čudo. Ne daju mu ni pisat na forumu.

Novi Bokanjac i Petrinja su jocker žetoni, ne plaćaju ništa, ali dižu ruke za one koji su im to omogućili.
Nisam mogao doći do spiska ona 4 člana u Grubišnom polju, nisu valjda Vlado i Zlatko platili starom jatu, odakle su potekli ?
Jer naš Mirko je na spisku u Daruvaru ! I ne samo on.

Ima još, tek je počela setemana......
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 21, 2020 8:41 am

Doša san na izbornu skupštinu 2016.g., u Dalmatinsku 12, velika dvorana u prizemlju. U jednu ruku borša s radnim materijalima, u drugu QSL-ke za osobe za koje sam pretpostavio da će nazočiti skupštini.
Ugledah Bracu 9A7R, i dam mu jednu QSL-ku za tri veze koje sam imao u 2016.g. sa postajom 9A1TESLA, on radio, i on označen kao manager. Obećao mi poslati "odmah čim se vrati doma". Kako onda , tako sada.
Uslijedio je niz veza, u 2017., 2018. i 2019.g. , sve on i/ili HRS odgovorna osoba za QSL, ja poslao, on ništa ! Podsjetimo se,
9A18WARD, 9A2018CRO, 9A775O, itd.....
U zadnjih 13 godina, za sve veze u organizaciji Saveza nisam dobio kartu, a uredno poslao.
U IO sjede osobe, jedan napisa na qrz.com "samo LoTW", druga dva nemaju QSL-ku, treći ne šalje, jedino Mark šalje.
I onda će postojati empatija za klubove i pojedince, koji revno i uredno plaćaju, a za to ne dobijaju ništa ?
Da nije bio objedinjen QSL servis za YOTA program, u organizaciji stranaca, ne bi vidio ni te karte ! Ove godine su učinili kompletno sranje, i ljude željne karata upućuju na direkte (!), po povoljnim cijenama, i pregovore s QSL managerom !!!
Atroke Hreljić !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 22, 2020 9:23 am

Neki dan, na krilima pobjeda rukometne reprezentacije Hrvatske, predsjednik HRS-a je uzviknuo za novinare : Kandidiramo se za prvenstvo 2024. , ili 2025. ! Par sati poslije, sinhronizirano, HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika izjavi da Dubrovnik MORA dobiti dvoranu, i da se to uklapa u izjavu predsjednika HRS-a !
Zaludu je bila reakcija nekoliko novinara, na raznim portalima i tiskovinama, da su i postojeće dvorane donijele samo jad, tugu, gubitke, i zaduživanje naših unuka i praunuka, rečene govornike to ne smeta. Njima je bitna POLITIČKA odluka, a nije važno ki će platiti, ionako sve plaća, u konačnici, država, tj. šta, porezni obveznici, mi.

Gledam događanja oko kvazi legalne elektroničke skupštine HRS-a, elektroničkog glasanja sumnjive legalnosti, bez puno parametara, koji se u normalnoj demokratskoj državi smatraju normalnim, od legitimacije za pripuštanje glasanju, do kontrole tijeka, i rezultata.
No, ono što se vidi bez dalekozora jest činjenica da su oni u ovo ušli PRIJE nego što je održana skupština, i prije oba glasanja !
Očit dokaz je za to troškovnik projekta YOTA2020, koji je donesen 4.12.2019. i koji nije pretrpio nijednu izmjenu !
Za one koji nisu pročitali strukturu troškova, samo par crtica.

Predračunska cijena troškova je 274.700 kuna. To je pokriveno prihodom (zovu ga donacija !) HZTK od 170.000 kuna, a ostatak od cca 100.000 kuna iz vlastitih prihoda.
Sveukupni vlastiti prihodi su predviđeni kao 150.000 od članarina, i 40.000 od kotizacija, i ostalih prihoda. Kako je sasvim izvjesno da će se planirani troškovi "probiti", ispada da HRS sav svoj prihod i aktivnosti treba podrediti YOTA2020 !
Koliko su to amateri (ne radioamateri!), dokazuje i slijedeće ; za stavku projekta najam kombi vozila je predviđeno 20.000 kuna. Manifestacija je u Karlovcu, s predviđena dva izleta, jedan u Zagreb, drugi u Rijeku. S predviđenih 80 polaznika, i organizatorima, treba 2 autobusa, ne kombija. Angažman istih, plus ostatak troškova, daleko premašuje predviđenih 20.000.

Osim toga, tko HRS-u garantira predviđeni prihod od članarina ? Kako se odnose prema članicama i pojedincima, čudilo bi me da skupe i pola od toga !

Kako su bili uvjereni u rezultat glasanja, poslali su u 425dxn vijest o održavanju PRIJE nego što je zaključeno glasanje !
Jučer nas njihov Agitprop "informira" da je održan radni sastanak u Karlovcu, koordinatori, nositelji programa, itd.
Bilo bi im bolje da su ušli u brdo QSL-ki, koje dvije godine čekaju selekciju, i distribuciju vlasnicima istih, osobnim operatorima i klubovima.
Osobe na fotkama nam ne ulijevaju ikakvu nadu u boljitak u 2020.g.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 23, 2020 11:33 am

Zove me jutros prika iz metropole, i priča mi interesantnu priču, o temi o kojoj sam pisao, ali gledano iz drugog kuta.
Veli on, pa kako ti nije jasno zašto HRS neće da objavi listu tko mu je platio članarinu lani ? Vrlo jednostavno, nastavi on, bilo bi bjelodano jasno nekoliko stvari. Tko ne meće u vriću, a stalno grabi iz nje ! Tko već drugu godinu ne plaća, pa mu nije trebalo dopustiti glasanje, a ovi su ga pustili, jer je njihov igrač, i to im je sigurna ruka (ruke). Treće, razotkrila bi se sva sramota uzdaničkih klubova, koji malo i ništa plaćaju, a potegnu najviše od HRS-a, za tečajeve, za ARG natjecanja, za kvazi RA kampove, mentorstvo, logistika...
I , na kraju, oni koji su dobijali (nezaslužena) priznanja, i društvene novčane nagrade, ne samo da ne plaćaju, nego je sramotan broj plaćenih članarina, stane sve na prste jedne ruke.

Ali, završava prika, ide izborna skupština, zato se ovaj balkanski (bosanski) lonac ovako dugo i krčka. Treba posložiti imena, mrtve, žive, obavijestiti i one koji godinama ne plaćaju, citiram, "da su članarine plaćene", a sve zbog dostizanja preuzvišenog cilja , u narodu zvanog VLAST.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 24, 2020 5:58 pm

Učinilo mi se da na prigodnoj slici radnog sastanka YOTA2020 u Karlovcu, vidim Emira, na desnoj strani en face...

Preksinoć vrijedni Neno okačio rezultate godišnjeg pripetavanja u sklopu IOCA programa, kako za aktivatore, tako i za lovce.
Mene osobna pozicija na toj listi ne muči, nego, na prvi pogled sam vidio da mi nije uvršteno 9 veza, koje imam !
Detaljnim raščivijavanjem, pola od toga su mi dužni Emirovi pajdaši, Ivek 2HW, US0VA, PH2A ! Jednostavno za svoje veze sa hrvatskih otoka NISU poslali log-ove i Neni, a Emiru, odnosno 9AFF robotu jesu !
I sada nek me neko uvjeri da je to "slučajno" ? Ne što se radi o meni, nego neprežaljeni jal za ukradenim programom, kojeg još (očito) nije prežalio !
A samo je, kod slanja e-maila trebalo dodati i Neninu adresu !

Ako je ono stvarno Emir na fotki (iz prve rečenice) onda je pravi mentor na pravom mjestu. Uskočio je u YOTA program baš kad , od ove godine, ne šalju QSL-ke via biro , nego upućuju na pogađanje za cijenu direkata s managerom iz Velike Britanije.

Majke ti božje, kako to , svaka ptica svome jatu leti...

Ali profesore, nikad ti nečeš biti predsjednik ZARS-a, za takvo što treba ne-slati QSL-ke, najmanje 18 godina...
Ti "samo" ne šalješ od 2006.g., znači kad istekne Emilu mandat, taman se možeš kandidirati !

Ali, što truješ dušu Iveku & Co. iz inozemstva ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 25, 2020 10:17 am

Nakon našeg višekratnog pisanja, stavili su Odluku o članarini za 2020.g. na HRS web naslovnicu. To im, očito, nije bilo teško, jer su samo c/p prethodnu odluku, i promijenili datume.

Popis plaćenih članarina je zeru teže štivo, a zadire i u privatnost ;) , vlast, i excel, stoga je razumljivo što se balkanski lonac još krčka...
Bude to dobra kotlovina...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK