Imali smo mi i do sada elektroničkih glasanja. Ama baš NIKADA organizator glasanja NIJE poslao kompletnu informaciju svojoj članici-klubu iz kojeg se glasalo.
Nije nikad objašnjeno i zašto se dopuštalo glasovanje onim zastupnicima, onih članica, koji nisu ispunjavali osnovne uvjete, bilo da nisu platili članski doprinos za tu godinu, ili nisu ispunjavali zakonske formalno- pravne uvjete.
U dva navrata su onako, usput, napisali da je brojanju glasova nazočila službenica HZTK, iz istog hodnika ! Nikada nitko iz NO-a, iako ni njemu ne vjerujemo, jer smo nazočili njegovom nakaradnom formiranju, i sastavu. Najbolji dokaz da to tijelo HRS-a ne radi jest činjenica da smo u prošloj i pretprošloj godini slali, mailom i preporučenom poštom više dopisa, s naznakom " i za NO", nikada nisu ni trznuli, a kamoli reagirali. Fikus demokracije.
Doseg demokracije je nazočnost oporbenih predstavnika, tijeku, brojanju glasova, utvrđivanju rezultata, nakon što se izuzmu nevažeći glasovi i glasanja, zbog prije navedenih činjenica.
Ne moram napominjati da su na račun HRS-a "legle" sve uplate članarina u 2019.g. , stoga svekoliko članstvo očekuje DANAS listu plaćenih članarina klubova i pojedinaca, s oznakom pripadnosti matičnom klubu.
To je minimum minimuma transparentnosti i demokracije u svakoj, a naročito u izbornoj godini.
Što se tiče nerada QSL biroa, ne prozivamo QSL managera, nego odgovornu osobu HRS-a koji godinama tolerira ovo bezakonje i nerad. Plaćanje neizvršenih usluga je krivično djelo, kako za onog koji ispostavlja račun, onog koji ga ovjerava, dok mu nacija skiči da usluga nije obavljena, naredbodavca, u vidu odgovorne osobe HRS-a, te NO-a, koji za ovaj problem zna, ili bi trebao da zna, a ne čini ništa, u okviru svojih nadležnosti.
Sjetio sam se jučer umnih izjava nekih HRS funkcionera kako je u Austriji "gore" nego kod nas, dok sam gledao predsjednika Sabora, ministra vanjskih poslova, i glavnog ravnatelja HRT-e, u loži, na NeuesJahreKonzert-u.
Je, išli su, usprkos mišljenjima Hrleta, Martina, i sličnih, napajati se znanjem kod jedne stabilne i uređene države.