Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Tue Mar 10, 2015 9:23 am

Zva san jučer mobitelon, mog predsjednika kluba, velju ja, de im pošalji članarine, što sakupismo za ovu godinu, nemoj da im usfali za Bjelovar...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 12, 2015 8:48 am

Zajednice tehničke kulture i nacionalni savezi tehničke kulture udruženi u HZTK dužni su uskladiti svoje djelovanje i akte s odredbama Statuta Hrvatske zajednice tehničke kulture u roku od šest mjeseci nakon donošenja. Statut HZTK donijet će Skupština HZTK krajem ožujka 2015. godine.
Nacionalni savezi u izradi svojih statuta mogu koristiti Statut HZTK kao predložak, s tim da umjesto funkcije „glavni tajnik“ navedu funkciju „tajnik“.

Ovo je c/p sa stranice HZTK. Bjelodano je da se svi konci vleču iz HZTK, jer oni hoće da se održi postojeće stanje u kojemu oni glume meritum, a provode distribuciju državnih sredstava.
Ovaj pasus zorno dokazuje i da u HRS-u nije postojala nikakva "radna grupa" za izradu prijedloga Statuta radiokubova, nego je u manufakturi HZTK, metodom resavske škole štancana špranca po kojom si vječan podanik i rob, prvo HRS-a, a zatim (po njihovom "savjetu") i ZTK odnosno HZTK.

Razumljiva je i golema nervoza istih, jer se ljudi bude, govore, opravdano bune, hoće zbaciti nepravedni teški jaram, i nezaslužene okove. Zato Puki i vrhuška vrše konstantan pritisak na klubove da , citiram jednog predsjednika radiokluba, "što prije se donese novi statut u kojem MORA pisati da se klub DOBROVOLJNO udružuje sa HRS-om i ZTK/HZTK". Normalno da za moje tvrdnje namam materijalnih dokaza, ali pričam , svakodnevno s amaterima Zagreba, Varaždina, Marofa, Daruvara, Bjelovara, Zadra, Dubrovnika, Splita, Rijeke, svi mi govore slične riječi.

Posebno ogavno je što nam hoće opet poturiti kukavičje jaje u vidu profesionalne tajnice (tajnika). Kad će stoka sitnog zuba/guske u magli, shvatiti da je to samo zato da HZTK u cijelosti kontrolira HRS ?
Trošak tajnice je godinama veći od svih troškova programa osnovne djelatnosti ! Pa ima li ko razuman u Zagrebu ?

Kako drug Gumeni ima i dobrih ideja, izjavljujem da se javno slažem sa njegovom (zakašnjelom) inicijativom idejom da sve to može odrađivati neko iz svog stana, uporabom modernih tehnologija, uz simboličnu nadoknadu za part time job, ili besplatno.

Ono što me ljudski smeta je notorni balkanizam da, ne samo drug Gumeni, on je vrh balkanske sante, nego golema većina, sere po forumu, 3675, mobitelima, i FM simpleksima, ne valja HRS, ne valja HZTK, a niko od njih da ČITA, NAPIŠE, POTPIŠE SE, i, što je najvažnije, POŠALJE NA UKAZANO MJESTO, U ROKU !

Predugo smo mi, mali balkanski narodi bili pod Turcima...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 13, 2015 10:35 am

Javlja mi Duboko grlo, iz D-12, da je idući tjedan, krvavi sabor, ne križevački, već zagrebački, veliju, na inicijativu Pukija će brisat klubove iz članstva, uzimat znakove neplatišama... Divno, sve u funkciji gašenja radioamaterizma u Hrvatskoj.
Kad se već sastaju, nek se preimenuju u ARG-Ferijalni savez Hrvatske.

Ovogodišnje trošenje naših novaca počima danas, u Bjelovaru. Pa, kad ih pođe...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 14, 2015 10:13 am

Prvo su izmislili stimulacije (ne međunožne), pa jubilarne nagrade, pa izlete mladaca i staraca (odvojeno), pa posjete Kosovu i Metohiji, pa Zvjezdano selo, sve u funkciji trošenja para od naših članarina i naknada, a sada je na djelu ARG maraton, po uzoru na svojedobni UKV maraton. Ovaj vikend druženje u Bjelovaru, za misec dana ARG festival u Bjelovaru, još malo pa će i izlučno natjecanje za ARG Eurovizije !
Sad je bilo jasno zašto je u narečenom bjelovarskom klubu trebalo izolirati i maknuti radioamatere, da bi se ARG-aši bahatili i trošili novce od osnovne djelatnosti!
Naravno, sve pod kapom ZTK i HZTK.
Još jedan čavao više na lijesu radioamaterizma u Hrvatskoj.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 16, 2015 11:25 am

Jučer sam nazočio jednom objedu gdje je za stolom bio i jedan prijatelj radioamater, slučajno tajnik jednog radiokluba, i tajnik ZTK. Kako nisam, ni za tren, sumnjao da redovno čita naš forum, bilo je govora o svemu i svačemu, osim o aktuelnim temama. U socijalizmu se to zvalo miroljubiva koegzistencija.
Ipak, kako je to, od moje ruke stoput opisano, klub u kojemu je instaliran sustav HZTK-tajnika, oni će do kraja mjeseca "dobrovoljno" imati novu skupštinu.
Pitanje za miljardu dinara RSK (Z4) : Da li će u njihovom "novom" statutu stajati "dobrovoljno" obvezno udruživanje sa HRS-om i HZTK ?

P.S. Dobitnik može mijenjati nagradu za kilo krmetine u kojoj od krčmi, između Slunja i Karlovca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 18, 2015 10:54 am

Kako javlja insider iz HAKOM-a, pristigle predstavke građana, zabrinutih za legalno , ispravno, i moralno postupanje HRS-a, prema građanima-radioamaterima, se pažljivo iščitavaju.
Navodno, ukoliko se HAKOM bude slagao, makar i sa dijelom pritužbi, otvorit će se novi turnus pregovora , na relaciji HAKOM - HRS, gdje će HAKOM, osim sebe, predstavljati i građane.
Tako i treba.
To se, u civiliziranim državama zove , citiram, "služenje administracije onima koji je financiraju".
Narodi i narodnosti u Hrvatskoj čekaju ishod.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 22, 2015 1:24 pm

Čujem da se neki čelnici klubova, kojima paše ova i ovakva vlast u HRS-u i HZTK, bune glede mog pisanja.
Razumljivo, jer čitateljima osvjetljavam njihovu "vjernost" dosadašnjem rukovodstvu, u konačnici, željom za betoniranjem postojećeg stanja.
Sve su to časni ljudi, oni "samo" vraćaju, što su im drugovi dali. Ko im je valjo...
Izmjena statuta kluba je samo povod, to vide i slijepci.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 24, 2015 8:24 am

Vrijedni članovi, i odgovorni građani, na čelu s Damirom, opet nađu gdje je HRS , a posebno časnik za vezu sa državnim tijelima, napravio propust, i grijeh, nečinjenja, ovaj put je to ukupan dozvoljeni opseg na 160 m.
I dok pravi muževi, i odgovorni ljudi naglas komentiraju, i predlažu mjere, "pametni" Martin, kao i uvijek, brani vladajuće, i sipa svoje "umotvorine".
Navikli smo već da HRS-ov (valjda, naš?) časnik za vezu ne radi svoj posao kako treba, ali gdje su tu tzv. "elitisti", kako kažu sami za sebe, okupljeni u cro-cc ? Rekla je Trogirka : A ko će me pofalit, ako ne moja usta!
Ostaje konstatacija da ovakav HRS ne treba članstvu, jer mu ne služi, i jer je iznevjerio članstvo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 25, 2015 3:23 pm

Da smo, Djani, ili ja, dok smo još smjeli pisati po HRS forumu, bili napisali da je tajnica PROFESIONALKA, dobili bi izgon, bez kaznenih bodova, i iz IARU-a, a ne mi ga, sa benignog HRS foruma !
Ovako, kad to napiše osoba , koja je desetak poratnih godina "češljala" dosijee, i arhivu SRH-e i HRS-a, onda muftije, koji glavu ne smiju pomaknuti, da im maslo ne padne sa glave, moraju šutjeti.

Ja, ka mali penzioner, sa još manjom penzijom, ne smin, i neću napisati da je tajnica PROFESIONALKA, jer - znam da nije ! Odgovorno tvrdim da je ona DOMAĆICA, jer sve što sam je vidio, bilo je na Dolcu, i dvaput, slučajno, na skupštini HRS-a.

Davno prije DR-a, jedan je moj prijatelj javno nazva jednu žensku kurbon. Ova ga tužila Općinskom sudu u Supetru. Na jedinom ročištu, pita ga sudac V. da li je istina da je to reka. Istina je suče, odgovori prika. Kažnjavan te sa 50.000 dinara , reče sudac. Druže suče, završi prika svoju govoranciju, iman samo sto, u komadu, smin li jon reć još jedan put da je kurba, kad je ionako to istina, pa mi ne morate vraćat kusur ?

Više od trideset godina je od tada prošlo, Bogu fala još su oboje živi, sudac je umar, ali, mi koji smo to slušali, pamtimo za cili život.

Fata je Fata, a dvaput je dvaput.

P.S. Jedini smo Savez u svitu kojemu je stavka ladni pogon veća od programa. Spadamo u onih 25% Saveza u svitu koji ima plaćenu tajnicu (ne profesionalku).
BDP per capita, za popizdit. Ali to g. dipl.ecc. dobro zna, njegova "praksa" još bolje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 26, 2015 11:36 am

Već desetak dana nutkam svog predsjednika kluba da odnese sakupljeni harač (članarinu) u HRS. Čovik radi, državni posal, nije stiga sve ove dane, do prikjučer.
Dobro ste pretpostavili, ne možeš donijeti sakupljene novce u Dalmatinsku 12, i uplatiti, blagajnici knjigovodstva HZTK, koji za HRS obavlja knjigovodstvene poslove, i to masno, odokativno, naplaćuju. Znači, po ne znam koji put, brale, zagrabi u džep, plati nadoknadu u FINA-i, pošti, ili banci, jer je klub transferirao Savezu do lipe, baš kao i zadnjih 15 godina.
Toliko o činjenici da knjigovodstvo HZTK služi HRS-u, odnosno članovima !
Ne moram ni pisati da je blagajnički blok bio uvijek kod tajnika Žike, i mogao si uplatiti, uvijek, što god si htjeo. Uplaćivao sam, kod njega, za bezbroj proizvoda Tehničke radionice SRH-e, od DX3B, preko tastera, squeze ručica, do ruskih otpora, integriraca i koaxialnog kabela. Članarine i naknade da ne spominjem.

Naputio sam ga da pita za odluku glede posebnih pozivnih znakova. Reče mi da su odložili odluku o oduzimanju, do 2017.g.
To me nije iznenadilo, ipak je izborna godina. Ono što me je posebno uzrujalo je činjenica ko je tražio taj znak. Tomislav Dugeč, 9A2AA, bivši član našeg kluba.
Znači, treba uzesti dragovoljcima Domovinskog rata, a dat trećepozivcima ?
Srećom, ima tamo još razumnih ljudi, domoljuba, i istinskih radioamatera, pa mu je zahtjev odbijen.
Puno stvari mi dolazi sada na pamet, ali posebno jedna, sad mi je jasno zašto su on i Žeki 4NA došli "kokošarit" kad su nas deložirali iz kluba, a njih dva odavno nisu članovi našeg kluba, niti su plaćali članarinu !

Ima toga, još konvoj RABA s prikolicama, ali pomalo...
Svoja se šporka roba pere u svojoj mašini, ne u tuđoj.

Zaklela se zemlja raju...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK