Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Mon Feb 11, 2019 7:07 am

Dugo sam se premišljao, još od doba Pukijevog predsjednikovanja, zašto su počeli u financijskim planovima, i analizama, stavljati zajedno QSL-iranje s nekim drugim stavkama, kao izdavačka djelatnost, na primjer. Odgovor je vrlo jednostavan, zbog "prelijevanja" sredstava ! Tako npr. ne potroše u kalendarskoj godini ni kune za QSL-iranje, a sve predviđene novce utroše za tiskanje potrebitih materijala za ARG ili kampove, nisu prekršili zakon, što se tiče knjigovodstva, no nitko nije dobio SVOJE QSL karte, no to je manje važno. Ionako većina koja o tome odlučuje ih ne rabi. Nisan nikada ni čuja Pukija na opsegu, ni vidija njegovu QSL-ku, ali nije on jedini. To je nešto kao da je IO HAK-a sastavljen od nevozača !
Sad je bjelodano jasno da nije Marinko tako postupao, kako jest, sam od sebe, nego po usmenom nalogu predsjednika.
Stoga bi bilo pogrešno širiti priču da je Marinko "zaslužan" za "uštedu" HRS-u, jednaku, ako ne i veću "zaslugu" ima predsjednik.
Rekao bih da im ne služi na čast, ali to bi bio izričaj u prazno, ta dva lika ne znaju što je čast.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 11, 2019 9:44 am

Jesi li ikad vidija 9A1A ili 9A9A QSL-ku QSL-ku :?: :roll: Ja sam ih tolike preko buro-a poslao.Čekam barem jedan odgovor. :(
A skoro svaki dan je na opsegu.Čuju se u direktu na 255km,preko 25 brda i dolina.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 11, 2019 10:12 am

Ja uvijek skidam kapu, do poda ako treba, nečijim nesumnjivim uspjesima, dosezima i postignućima, koji su u slučaju narečenih, nesumnjivi ! To je strana A.
Strana B je poznata rečenica koju su novopečeni hrvatski tajkuni preuzeli od Amera , i koja glasi : Ne pitaj me kako sam stekao prvi miljun !

Situacija je identična, parcela privatna, sve drugo navučeno društvenim sredstvima, rezultat je poznat, vidljiv i dokumentiran. Od Kozjače do Jaruna.
Od prevelike bahatosti ne vide da sve oko njih ide u 99 PM, a samo oni prosperiraju, ali ne haju. Pisao sam o tome kako su navlačili sredstva, od OiV-a do one mižerije šta in grad Zagreb daje, svima su, preko ZARS-a dijelili mrvice, da bi oni grabili najviše i ulagali na poluprivatnu lokaciju. Pa nije Savo Golić blesav, dapače, ja ga držim za pametnoga, kad je proskiča, i insistira da se njegovom RK daje direktno i posebno, jer je vidio kakva je to "pravedna" podjela.

Što se tiče QSL-ki, ovdje sam puno puta pisao, narečeni Emil je prvi u 9A radio kao 9A15 , ja poslao direkt, evo još čekam, više od 17 godina ! Nisam nikada dobio ni od Nikole, ni od njegovih pulena iz 1RBZ , kakav mentor, takvi učenici. Nije ih on zaludu vodio u Estoniju na promociju HamSphere-a.

Da zaključim, od svih tih likova nisam nikada dobio kartu, iako sam svakome poslao, s različitih pozivnih znakova, s kojih sam radio. Koliko su licemjerni, uzmu moj punat u natjecanjima, ali ne šalju karte. U istom su kolu 7R i 6A, kako na svoje znakove, tako i na posebne i kontest znakove, u zemlji i inozemstvu.
Poserem im se na njihov hamspirit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 11, 2019 6:25 pm

Nije neka utjeha ali malo sam se raspitivao i saznao da nismo jedini koji od njih nismo nikad primili karticu.Neću ih psovati,samo mogu reći da ide njima na "čast".
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 11, 2019 7:34 pm

Ni ja ne psujem, ali mi smeta što se smatraju i predstavljaju "elitistima", a u naravi su sitne, petparačke, duše. I to će učit omladinu, mila majko.... !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 27, 2019 10:10 am

Po sada važećem zakonu radio amater ne mora biti član radio kluba a time i HRS-a
Zbog HAKOM-a HRS se odrekao radio amatera i članarine.
Sve je manje novaca za financiranje raznih udruga.
Puno radio klubova "preživljava". Jedan po jedan će po lako nestajati na žalost.
Mislim da su u HRS-u potrebne pod hitno neke "reforme" za bolju budućnost :)

E moj Štef (9A2Z), kad je bio vakat, nitko u Hrvatskoj, osim mene, u svoje osobno ime, i u ime kluba, nije podnio NIKAKVE primjedbe, mišljenja ili prijedloge, sada ste svi, iza tipkovnice hrabri.
Neka ti Stručna služba HRS-a da na uvid pristigle primjedbe, i rezultate glasovanja za (zadnji) Statut, tu češ vidjeti sva dva lica zastupnika u skupštini HRS-a. U toplini svog doma, zavaljen u fotelju, maksuzija do ruke, drugačije se rezonira, nego u polupijanoj i navijačkoj atmosferi velike dvorane u Dalmatinskoj 12.

Trebaju KORJENITE promjene, koje trebaju poteći iz Ministarstva, ukinuti HZTK, i izmijeniti HRS iznutra, od prve do zadnje cigle. U protivnom, izgledan je datum kada će sve otići u tri P.M.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 27, 2019 10:37 am

Ka da već nije otišlo :?: :roll:
Jedino što neznamo ko će bit taj koji će utrnit sviću. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 03, 2019 9:26 am

Ne bojte se, nema "službene" obavijesti, na HRS web naslovnici, kad je umro Kefa. Nema ni komemoracije. A puno teže je držati, i održati, jedan klub, nego Savez. Onaj koji je to probao, zna.
Priča je vrlo jednostavna, HRS je oduvijek bio nekome majka, a nekome maćeha. U životu, i u smrti.
Zna se kome se drži komemoracija, predsjedniku Sabora, Vlade, države, akademiku, Oliveru, Gotovcu, Veselici...
Sve ste izokrenuli, mjerila vrijednosti ste izopačili, tako da je običan čovjek totalno zbunjen.
Ovo van je prije mise...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 03, 2019 10:03 am

Onome tko je naplačivao svoje usluge tome se pišu hvalospjevi. :roll:
Sve se izokrenulo,sve se iskvarilo.Zato nam i je ovako. :|
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 03, 2019 11:17 am

Ja osobno nemam ništa protiv da itko naplaćuje svoje usluge, dapače, to je čist račun-duga ljubav. No, to te svrstava u onaj drugi ešalon, ne naš.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK