Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a7zz » Fri Feb 13, 2015 1:57 pm

Evo Renko moj ja nisam uspio.Iz jednostavnoga razloga,nisam ni pokušao.
9a7zz

Postby 9a2jg » Fri Feb 13, 2015 2:33 pm

Meni je osvanula veza i na sedmom bandu 18MHz.

Znam, ja bio na frekvenci, kad si ga pozvao na njegovoj, ja otkucao UP, a ti prešao gore...

Bez muke se sablja ne iskova...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Feb 14, 2015 12:40 am

Ako jesam nije s namjerom.Zna mi se dogodit da zaboravim uključit SPLIT botun.Nisam jedini.Ali nisam ja od ometanja....E da nije bilo Velikog Radojice bilo bi dužeg zvanja sa ko zna kakvim učinkom.Doduše i naše "antene"su takove kakve su.Na tom 18 imam već godinama delta loop fiksno istok-zapad.Uvik lipo čujem taj dil Svita.Za ovu rađu sam mora lemit nove kablove,popravljat loop za 30m prije one Buretine.Srića da san skočija to jutro jer kad sam se spustija u stan već je zapuhala.I tako san ih puka na 30.Žaj mi je 80,slaba mi antena,imam samo kvarat od valne dužine,HI.Limitiran san prostorom pa nemogu puno učinit.Sve su monoband,bez trapova i kad se naloži uz dosta zvanja ide nekako.Želja mi je stavit jednu za 160.Slooper san ima u dva navrata,oba pukla,treći put mi se više nije postavljao.Možda kad me pukne jednog dana.Zato vidim neki ih imaju na 160 a antene nemaju za taj opseg ka ni ja :? Dobro je.... ;)
Za sada su HR postaje radile 622 veze.Brojka se možda još malo poveća ako noćaš i sutra učinimo koju.
Sad san na -4 DXCC tj.fale mi 4 entiteta.
South Sandwich,Central Kiribati,Kingman Reef i Macquarie.Nije malo a ni lako.Ponekad aktivno da ne kažem vrlo rijetko.Ako poživim još 20-25 god,moga bi ih odradit.Žalosti me da su slabe prilike na 6m tako da nije bilo puno veza,čini mi se niti jedna sa EU postajama.
Viktore neznam što da ti kažem na tvoj post.Najbolje je :"Svaka budala ima svoje veselje".Mene ovo još drži,dokle neznam.Ako me jednog dana pusti možda ti se pridružim :lol: :lol: GL

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Feb 14, 2015 7:10 am

Nisan ja ni spominja namjeru, samo kako je mali svit, sve se čuje... Tako i susid sa bliskog škoja ga ima na 7 CW , a ne zna telegrafiju. Zato ima mobitel. Nije jedini...

U Bolu se najbolje čuja svaki dan, od podne i po, jedan, pa do tri ure, LT. E, ali oko dva bota bi (valjda) iša na marendu, svaki ubogi dan, a kad bi se vratija onda bi redovito bilo CQ ASIA ONLY ! Nema veze šta je bilo jedna veza, pet minuta, taj inat je bio da se zadovolji neka forma.

A, dokle će durat ? Za moju generaciju, i mene osobno, šta je stotine puta kupova sklopove i komponente u vojnoga Buka , di je sada poljudska ljepotica, upoznava tehniku drugog i korejskog rata, to je više od hobija. To je jedan život, koji ide svom neumitnom kraju. Mi nismo rasformirali klubove, nego suprotno, osnivali ih, sekcije, udruženja radio klubova.

Na žalost, dođem nakon 45 godina, nemaš koga sresti, u Korčuli, Veloj luci, Visu, Hvaru. Ljudi se povukli u sebe, a aktivnosti nema. Kumovi takvog stanja su u HRS-u, ali to je neka druga tema...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 14, 2015 12:21 pm

Nije se prethodni post ni osušija, zvrči telefon, veli prika : A kako to čelnik jednog radio kluba u Zagrebu radio K1N, a nema nijednu KV antenu na kući ?
Pitaj njega, odgovorih ja.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Feb 14, 2015 11:14 pm

Znaš po čemu se može poznat pravi,istinski zagriženi RA :?: Kad ide van svoga mista,bilo u grad,selo,velegrad,megalopolis...bilo di,vozija se ili hoda ulicom..RA gleda po krovovima oće li dikod ugledat antenu kolege RA.Ja to prakticiram gotovo cili život jer san u ovome od djetinjstva,priko pok.oca koji me "infeta".Ka šta je sinoć ona u filmu Jamesa Bonda rekla:"Nikad ne reci nikad"tako isto i ja govorim ali za ovi naš hobby.Možda se ostavim ovoga za dva miseca,2 godine a možda nikad.Dobro mi je reka Šemanović 9A3IK čini mi se da mu je znak...ušlo ti je to u krv,neda se lako izvadit.Govorija je,tebi je veza u krvi.Možeš se malo "oladit",smanjit aktivnost ali ostavit za sva vrimena...teško.
Radi Navassa a ne upalit uređaj i pokušat učinit vezu!Nema šanse.7 bandova,sve tri vrste rada,ja san jako zadovoljan.Da iman bolje antene i slobodnog vrimena sigurno bi bilo više slotova.Uvik ima to ali... ;) Niko nema sve.Ima ljudi koji su puno i uložili pa moraju i više dobit natrag,logično.Ja radim sa žicama a ekipa sa kontest lokacije uzme tel. imenik i slažu li slažu(veze).Naprej!Složno!
Čekamo Cocos isl. TI9.Baš me zanima kako će ić.Oće li opet bit naputaka tipa slušati,slušati do iznemoglosti pa tek onda pozvati,HI.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 15, 2015 10:47 am

Broj veza sa EU je sasvim OK. Uz dosta muke moglo ih se odraditi sa 100w i dipolom na 40m cw. Na 20 CW sa tribanderom i 100w. Za ostale slotove pogotovo SSB trebalo je ipak malo vise.

Moj Davore....
Na 7 CW, 50 Wout i dipol, usmjeren na Afriku (!), na 14 DX3B, 100 Wout, livon rukon ga se moglo radit, i radilo ga se. Nigdje nisam pozivao više od 5 do 10 minuta.
9a2jg

Postby 9a7zz » Sun Feb 15, 2015 2:29 pm

Eto,odrađen za klub na 21 cw za što je bilo potrebno 3 minuta nakon što sam upalio stanicu.Klupsku!U klubu!9A1JSB.Jaka stvar.I zbog toga vi ne spavate noćima??? Za sebe nisam ni pokušao,ne zanima me!
9a7zz

Postby 9a2jg » Sun Feb 15, 2015 6:21 pm

Nema potrebe mistificirati, ali ni umanjivati svačije, individualne, ili klupske napore, muku, i dosege. Za one koji ga nisu radili nije utješna najava da idućih ekspedicija tamo više neće biti zbog zagađivanja ! Oni koji su ga radili najbolje znaju kako, i s kojim sredstvima. Meni ga je bilo drago raditi, ponovo, nakon 36 godina, ko zna da li već ikada...

Slijedi TI9, nova muka, trud, i zvanje. Meni ne treba za DXCC, ali lijepo ga je ponovo raditi. Baš kao nekome (ponovo) osvojiti Wimbledon.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 16, 2015 12:13 pm

Meni nema dvije veze sa K1N, obje na 24 CW (ja radio po principu, Fata je Fata, a dvaput je dvaput) i baš za te datume se mnogi žale po dxc-u da fale logovi.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK