by 9a2jg » Fri May 25, 2018 2:28 pm
Kapetani prve klase ?
Zna se ko je bija, u Jugoslaviji, iz radioamaterskog miljea, rezervni kapetan prve klase, i kako je jedino moga do njega doć. Neki su se priobukli 91', kaže naš narod, u šaljivom tonu, prevrnuli kapute, dok su drugi ostali vjerni zakletvi koju su, i kome su, dali. Tragedija pravih domoljuba, i dragovoljaca DR-a jest da narečene dvije skupine imaju veća prava, privilegije i mirovine od dragovoljaca !
Nabrojiću ti ih sad 20, kapetana prve klase, izjašnjavaju se kao Hrvati, bili su sa mnom na manevrima Sloboda 71' , od njih 20, samo 4 dragovoljca DR-a ! I tih 20, i ta 4 , sve ih znaš !
Moje je jedina srića u životu, šta mi je nadređeni u 114. br.HV-e bija jedan od ta 4, inače bi me bija mrak proguca. Ne od četnika, i ostalih okupatora, nego od ovih ostalih, tzv. "naših" .
Pametnima dosta, svi su još živi, osim dvojice šta su umrli, čitaju oni ovo ovdje , redovno, prepoznat će se, bez daljnjeg, tako i treba...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja