Natjecanje će biti provedeno prema sljedećem vremeniku:
Školska/ klupska razina: od 29. siječnja do 1. veljače 2019. (ut. – pet.)
Županijska razina/ Grad Zagreb: 1. ožujka 2019. (pet.)
Državna razina: od 25. do 28. ožujka 2019. (pon. – čet.)
Natjecanje obuhvaća tri dijela: pisanu provjeru znanja, izradu tehničke tvorevine i predstavljanje tehničke tvorevine.
Čuda jada, od Mostara grada. Dođe nam na klub mail, od strane HZTK, da damo svoj doprinos u 61. natjecanju mladih tehničara. Ko je ovdje lud, a kome smrde noge ? Tečajce sam uvijek podučavao, i govorio im, od prvog, do zadnjeg sata tečaja : Prvo štalica, pa kravica !
Kako napisah neki dan, iduću godinu obilježavamo 20 godina da nam društvena zajednica nije dala ni lipe.
Ima još jedna obljetnica, 18-a , o kojoj nisam pisao, od sramote. Ne svoje, niti ikoga iz radiokluba Split, nego njihove, ZTK, HZTK, i njihovih poltrona, satelita, i janjičara, koji se prodadoše za Judine škude. Osamnaest je godina da su nas izbrisali sa spiska udruga učlanjenih u ZTK Split, a upravo moj klub, sa aeroklubom im je bio osnivač. Nije nam za utjehu što na spisku nema ni radioklubova Milna i Brač, to su balkanske ujdurme, balkanskih mufljuza, koji su u kompi s ZTK i HZTK.
I , nakon toga svega, oni nama šalju poziv za odrađivanje "svog dijela posla" u narečenom natjecanju !
Još nitko nije od govna napravija vitamine.
Tako i klub ne može funkcionirati bez novaca. To ne može kapit jedino onaj kojega drugi rani. Osoba, koja je odgovorna, sebi, društvu i poslu kojeg radi, ne može takva šta napisati.
Zašto sam kvotao dio teksta ? Pa upravo stoga što imamo prave hrvatske riječi za uporabu, a ne novokomponirane kovanice tipa vremenik, i tehnička tvorevina.
Pohađao sam, i uspješno završio, najbolju, i najelitniju Tehničku školu Nikola Tesla u Splitu, nikada nismo čuli za "tehničku tvorevinu" !
Glede "vremenika", i automatski korektor teksta HRVATSKOG jezika na mom laptopu se "buni", i podcrtava mi crveno, ukazujući na neprikladan izraz.
To nam serviraju djelatnice iz Dalmatinske 12, s peterocifrenom plaćom.
Dobili smo rat, ali smo najveći gubitnici.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja