Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Sun Nov 04, 2018 12:52 pm

Je Bog ugađa Zagorcima, u sve dane života njihovog ! Eto, i ove godine in je namistilo da in sveti Martin pada u nedjelju ! Znači, u subotu je : Vužgi ga Blaž ! Kud će suza neg na oko...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 04, 2018 2:23 pm

Srića nije izborna godina. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 05, 2018 8:29 pm

Šta ti misliš Reni, bi li tribalo ovima doživotnim predsjednicima uzdaničkih i državotvornih klubova kupit novi uređaj u 2019.g. , a kako su vladajući, navodno, i zamislili ?

Znan šta češ mi postavit za potpitanje, pa ti evo unaprid odgovor, uređaj DPZ, ZTK, ili mecena, kupuje KLUBU, a doživotni ga predsjednik samo "ČUVA" ! Pa vidiš da samo kat ispod kluba upadaju naoružani pljačkaši ! Da su samo znali da je kat više KV uređaj, sigurno bi se prije mašili za njega, nego za novce, a...?

Ili, recimo, oli nije sigurniji uređaj na Ravne njive, nego u Gomilici ?

Na Malačkoj, nego u Smodlakinoj, ipak je u produžetku Partizanska ulica ! Nevažno je šta se radi na osobni znak, sve je to NAŠE !

A di su uređaji iz Vele luke i Korčule, odakle nije kapnulo ni kune HRS-u, osobne i klupske ?

A dva TS530S u Hvaru, papala maca, a... ?

Koliko ja znan, u Domovinskom ratu okupator nije uša u Šibenik, nego su ga zaustavili na šibenskom mostu, preciznim pogocima sa Žirja. Znači, Šibenčani se ne mogu "vadit" ka Višani, da ih je odnila JNA (ako ćemo se zajebavat) !

A Trogir, Omiš, Makarska, Ploče, Metković,Imotski, Sinj, istovrsne povjestice, s istom potkom.

U Zadru, ka i u Rijeci, tri kluba, operatora za jedan. U Dubrovniku i u Splitu dva, operatora za jedan. Neću spominjati Pazin, i njihova dva kluba, da in nije bilo Ede, prije 40 godina, još bi čuvali boškarine po livadi. Bitno je da su pretplaćeni na priznanja i peneze.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 05, 2018 9:17 pm

Mene su učili da je ovo hobby,neprofitabilna djelatnost.A tu se dile svako toliko zajednički novci i uređaji i to uvik istima :x
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 06, 2018 7:16 am

Kako ti nije jasno ( ;) ) da ovu strukturu podržava (odavno) prevaziđeni stroj, zvani HZTK, koji je prenesen, nešto modificiran, iz SSSR-a.
Čin je došlo od tamo, znaš da ima zajeb. Zajeb je u tome što je država htjela kontrolirati kompletnu Narodnu tehniku, i to, kao pokret, i pojedince. Nisu bili zaludu mega kampovi mladih, tipa ARTEK, od kojih je najveći bio na Krimu, pozivne oznake UB5ARTEK. Tamo se pratilo nadarenu djecu, od cca 11 godine, "pravilno usmjeravalo", nalazilo im posal, pravilo od njih poslušnike i doušnike, već po potrebi i sklonostima.
Jednom riječju , on je bio "njihov čovjek", cijeli svoj život.
Ali, to nije bilo sve. Država i njeni kontrolni mehanizmi, nikom ne vjeruje. Za sve je trebao double check, doppel deckung, što bi se reklo u boksu.
Zato je u svaki klub poslat određeni broj policajaca, aktivnih vojnih lica, pripadnika UDBA-e, KOS-a, te određeni broj umirovljenika, istih profila.

Ne more bit, i nije slučajno, da smo mi, ulaskom u nove prostorije na Vrhu Sućidra za domara dobili našeg umirovljenog policajca Ivana Ivića.
Za tajnika Vladu Bilića, zna se di je bija, i kome je pripada. Za blagajnika Srečka Zubina, umirovljenog oficira, sa Blatina. Za predsjednika Dragoslava Gmitrovića , Srbina, zastavnika I klase, koji je svoju zadaću prije toga odrađiva, i ispeka zanat u RK ZAgreb, u sred metropole. Velikin Rvatin u AKL-u nije smetalo šta je i izvještaj za skupštinu pisa ekavicom, protiv čega smo se bili pobunili jedino pokojni Jakša, Nidžo i ja.
Naravno da su nas "državotvorni" nadglasali ! Ali zato, kad je počela bežanija, među prvima je uteka, iako mu niko nije pritija, ni reka ijednu grubu rič ! Nije ni mora, on je zna šta je radija, i za koga. Mislija je on na lustraciju koja slijedi, pa konta, bolje da se ne suočim sa svojim (ne)djelima.

Misliš, dragi Reni, kad smo dobili svoju, neovisnu, Hrvatsku, da se šta prominilo ? Ništa, ovi se čak ni ne sakrivaju, ka šta su se ONI sakrivali i kamuflirali. Ista meta, isto odstojanje. Zašto ? Zato jer je krovna struktura ista ! Tisuću puta san već napisa, ali mnogima lakše uđe metar u guzicu, nego cenat u glavu, HZTK je hidra, koja prvo namiri sebe, i poslušnike na nižim razinama, njoj je sasvim irelevantno da li će ostati šta za programe Saveza, ili klubova.
Dokaze svojih tvrdnji svakodnevno čitam u nagrađivanju SVOJIH ZAPOSLENIH, koji su za to primali peterocifrenu plaću, i imali bezbroj drugih pogodnosti. Osim toga, svaki od tih njihovih pilona je, za mandata, osigurao sebi odstupnicu, u nekoj od organizacija Narodne tehnike, di se i u (ne maloj) penziji, zna ubit koja, kunica, odradit putni nalog, ugovor o djelu, a neovisno o tome, imat toplu prostoriju, telefon i internet mukte.
Naravno da pričam o tajnicima klubova, ZTK i ostalih udruga. Zar ti misliš da je Rolando slučajno doša (nazad) u CBM ? Nema slučajnosti na Balkanu, zapameti...

Ovih dana nešto pričam s Karlovčanima, nešto sitno i pomažem. Karlovac me asocira na najveću vojnu vježbu poslije 2. svj. rata , Sloboda 71.
Kako me pamćenje, Bogu fala, još dobro služi, bacio sam na papir klupske kolege, i ostale radioamatere iz Hrvatske, koji su bili na toj vježbi, a već tada imali čin pričuvnog kapetana I klase. Svi Hrvati, svi vrbovani na Banjici. Jer, drugačije Hrvat nije moga s tako malo godina starosti, doći do toga čina. Da se prisjetimo, u sustavu TO, za Hrvatsku je bio najveći čin pukovnik, i to je bio samo JEDAN ! Pametnome (pre)dosta.

Ima još, ali čeka me moj najbolji drug, drug Hilti, koji ne zanovijeta, radi, i postiže rezultate. Tako je hodža zapisa, za nas od 3.200 kuna penzije, za 45 godina rada.
Vidiš kako nas stalno prate Nijemci. Nijemci u Supetru, Nijemci na Vidovoj gori (D-star), Nijemci u Zagrebu, Nijemci na Murteru, Nijemci u Istri. I ja imam "svoga" Nijemca, druga Hiltija, koji ne pripada nikakvoj stranci, ili partiji.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 07, 2018 6:46 am

Misliš da me nisu (predratni) drugovi odma zvali, čin je izaša prethodni post ? Vele, a zaboravija si napomenit da nije Narodna milicija bez veze instalirala pokojnoga Nikšu za neformalnog vođu CB-eaša ? I dodaju, ka i UDBA pokojnoga Futu ?
Sve ja to znan, i svi su oni našli misto u libru, samo nije mi gušt pričat o umrlima, puno je lipše o živima, ako su radili pošteno, neka guštaju pohvale, ako su radili naopako, neka znaju da ljudi okolo njih nisu bili pizde, i da su štampavali svaki njihov čin, i valorizirali ga, po normalnim društvenim i građanskim mjerilima.

Nikad neću zaboravit, E -sporadic na 2m, ja trčen na Skalice, kod pokojnoga Nikša, štagod odradit, jer mi je uređaj bija pokvaren. Zvonin ja na vrata, otvara bidna Mare vrata, ja pitan je li Nikša doma. Oli ti ne znaš, odgovara ona. A šta bi ja to triba znat, pitan ja. Pa danas ti je , doli na Poljud, utakmica, Ajduk - Zvezda, zva ga je šef, livor u žep, i sa kolegon špartat oko stadiona, bit budno oko i uho , završi ona!
Komentar nije potreban, zaista...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 07, 2018 6:10 pm

A na yagici za 2m naljepnica na kojoj je pisalo: PAZI,NEPRIJATELJ PRISLUŠKUJE,RAZGOVOR PRIPREMITI :!: :lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 07, 2018 8:11 pm

Ne na naljepnici, nego na pločici od 2 mm debljine, koja je bila negdje skinuta sa RRU-800, radio relejnog uređaja ! A kad je tribalo to servisirat, onda je zva Futu i mene. Popeli se mi na ravan krov, 4 kata zgrada na Table, na sami kantun zgrade, cijev od 3/4 cola. Pokojni Futa je odma reka da on neće, jer da se njemu manta. Nije bilo druge, nego da se ja penjen, sa niskin tlakon, meni se ne manta, ako ćemo se zajebavat !

E, ali onda je on načuka da pokojnome Branku Klančniku ( kode name Cata) triba servisirat Fraccaro antenu, na vrhu plavoga nebodera 500 m dalje, prema poljudskoj ljepotici. Zgrada ima 14 katova, plus strojarnica lifta, plus stup od 6 metri (Karamanova 2b). Došli mi na vrh, on oće na stup. Meni sumnjivo, na 4-i kat mu se manta, na visinu 16-og mu se ne manta ? Nešto mi tu nije štimalo. Kad šta, on je tija na stup, jer Fraccaro ima svoj specijalni ključ, za stezanje elemenata, kojega mu je maznija, kad je siša doli. Poslin se kleja u oči svoje da nije, našto sam mu ja, prid Brankon reka, "a onda san ja lupež, a...?" Kako smo se Branko i ja znali sto godin, bili susidi, moja nećakinja išla sa njegovon malon u isti razred, kad se pinku oladija, nazva me i reka : Znan ja ko je ukra, nisan ni sumnja, čin je žvelto doša tobože pomoć, da to nisu čista posla !

Ovakih fjabi iman cili kamion, i ne samo o mrtvima ;) .
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 08, 2018 5:46 am

udbaš.malim slovima.smeće
o takvima ,sve najgore.neka su pokojni milijardu puta :!: :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 08, 2018 7:11 am

Koliko je bija kratke pameti, on se time javno falija, naročito u društvu radioamatera ! Bilo ih je još (lijepi broj) u klubu, ali se time nisu falili. Mi smo znali ko su oni, šta rade, na koga "paze", o kome se "staraju", oni su bili svoj svijet, mi svoj, samo smo koegzistirali u istom klubu.

A što se tiče lupeštine u klubu, on je počeja prvi, 1986.g., a eskaliralo je u periodu 1989.-1992. Uređaji, mjerna oprema, alat, kabeli, antene.
Poslije je to proglasija, prvo imovinom Video informatika kluba, pa TV Marjan, te naposljetku svojom ! Dio te opreme mu je sin nastavija koristit kao vlasnik radio Marjan-a.

Knjigovodstveni servis in je radila SOTK-a (današnji ZTK), gdje je sjedila drugarica tajnica, koja je ove godine potjerana u penziju, i kojoj je HZTK dao priznanje i lovu, za životno djelo !
Dokaz moje bezvremenske tvrdnje da lupešćina počima sa vrha, i da se prikriva na vrhu !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK