by 9a2jg » Tue Jan 10, 2017 11:24 am
Pričam, jučer i danas, s mnogim RA operatorima u 9A. Tema je učestvovanje u Zimskom kupu, nastupajuće subote. Koga god sam pitao za sastav momčadi, svugdje sam dobio sličan odgovor.
Sve same stare kvrge, mladce možeš svijećom tražiti, ne boj se, nečeš ih naći. Neizbježna misao navire u možđane, di su one desetine i desetine (sad bi mogli upotrijebiti i riječ stotine) mladih operatora, koji su prikazivani prema ZTK, ŽZTK, općinama, gradovima, donatorima, pa i HRS-u (da se digne lova) ? Zar smo toliko dvolični, skloni makinacijama, i varanju hrvatske javnosti ?
Za jedan sam uzdanički klub u susjedstvu, grubom matematikom pučke škole, ustvrdio da su prikazali, u neovisnoj RH, preko 200 završenih tečajaca (izvor : ZTK, ZaBa, i sl.), u subotu ih nećete čuti nijednoga !
Koliko god su krivi doživotni predsjednici tih (redom) uzdaničkih klubova, za štancanje, krivotvorenje dokumenata, i nebrigu, toliko su sukrivci oni koji sjede u ZTK, HRS-u i izvorima donacija.
Jer, hiperprodukcija je počela odavno, vrlo malo, ili ništa ne ostane operatora u klubu, a da ne govorimo o činjenici da o položenima niko ne vodi računa nakon položenog ispita ! Sami kriteriji, što da se piše, znamo kako su jadni, pogledajte samo "programe" tečaja za P klasu, dal' na Zvjezdanom selu, ili Orahovici, svejedno. U 5 dana više kupanja nego učenja radioamaterskih znanja.
A da za ovaj vikend "uvezemo" malo mladeži iz Mađarske ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja