Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sat Jan 07, 2017 12:44 pm

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 07, 2017 9:32 pm

Na Honour Roll listi od strane ARRL-a imam priznate 341 DXCC.Još imam 3 koje nisam poslao,tako da će stanje biti 344.Jedina zemlja koju nisam uradio je VK0Macquarie,koju ću teško uraditi ili ću se dobro načekati.Već sam pisao da tijekom 2017 istraživačku postaju nažalost kane ukloniti.To automatski znači da će i ono malo aktivnosti što smo do sada imali izostati.Cijeli otok je zaštićeno područje tako da ne izdaju dozvole za RA rad nekoj većoj DXpediciji.Ovi znanstvenici su radili sa 100W i multiband vert. antenom koja je još doli ali nema operatora.ŠMRC. :( :cry:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Sat Jan 07, 2017 9:53 pm

Sad san vidija da ti imaš priznatih 330 entiteta.
Čestitam.Ipak si bio dosta godina neaktivan ali zato imaš više prostora za napredak od mene,HI. :D
Samo naprid.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 08, 2017 8:05 am

Je, na mlado je, iman ja još fore... Iman doma tri, da ih Mark pogleda, ali, sačekat će... Utjeha mi je da ih iman deset, šta meni fale, a ja san ih radija za AKL !
Od narečenog Macquaria, do Revilla Gigede... , iz prostog razloga šta mi je klub bija uvik na prvon mistu, i nije mi ža...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 08, 2017 7:05 pm

Ovaj naš hobby je za cili život.Pomalo.Sve će doć na svoje misto. :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a7zz » Sun Jan 08, 2017 7:28 pm

Iako mi nije što bi se reklo napeto,pogledao sam malo listu i na njoj vidim neke koji ne da nemaju šansi napraviti taj rezultat nego očito nemaju ni obraza pa se kite tuđim perjem.Tj.,prijavili su ono što je drugi napravio za njih(dežurni u klubu za vrijeme expedicija).Dobro poznato ali svakome na njegov obraz.Ja sam to skupljao za svoj gušt i ne treba mi nikakav Mark ili ?? da mi potvrdi da imam nešto što imam.A imam preko 300 što i nije bio nekakav problem.Čak i ako radiš veze SAM ZA SEBE.Jedini uvijet bio bio da imaš svoju opremu i kao u mome slučaju(ne hvalim se,da netko ne misli krivo) i dobru antenu na dobrom mjestu.Renko moj zna kako "brije" TH6DXX na 60m visine.Prošlo me to,nije mi zanimljivo već godinama,odradim samo pokoji kontest za klub a i to mi malo dosadno jer me ne mogu pobjediti ti jazavci koji se vole kurčiti da su veliki operatori ;) .Dopizdi i biti prvi non-stop :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Pozdrav Reni,kako je?
9a7zz

Postby 9a2jg » Tue Jan 10, 2017 11:24 am

Pričam, jučer i danas, s mnogim RA operatorima u 9A. Tema je učestvovanje u Zimskom kupu, nastupajuće subote. Koga god sam pitao za sastav momčadi, svugdje sam dobio sličan odgovor.
Sve same stare kvrge, mladce možeš svijećom tražiti, ne boj se, nečeš ih naći. Neizbježna misao navire u možđane, di su one desetine i desetine (sad bi mogli upotrijebiti i riječ stotine) mladih operatora, koji su prikazivani prema ZTK, ŽZTK, općinama, gradovima, donatorima, pa i HRS-u (da se digne lova) ? Zar smo toliko dvolični, skloni makinacijama, i varanju hrvatske javnosti ?
Za jedan sam uzdanički klub u susjedstvu, grubom matematikom pučke škole, ustvrdio da su prikazali, u neovisnoj RH, preko 200 završenih tečajaca (izvor : ZTK, ZaBa, i sl.), u subotu ih nećete čuti nijednoga !
Koliko god su krivi doživotni predsjednici tih (redom) uzdaničkih klubova, za štancanje, krivotvorenje dokumenata, i nebrigu, toliko su sukrivci oni koji sjede u ZTK, HRS-u i izvorima donacija.
Jer, hiperprodukcija je počela odavno, vrlo malo, ili ništa ne ostane operatora u klubu, a da ne govorimo o činjenici da o položenima niko ne vodi računa nakon položenog ispita ! Sami kriteriji, što da se piše, znamo kako su jadni, pogledajte samo "programe" tečaja za P klasu, dal' na Zvjezdanom selu, ili Orahovici, svejedno. U 5 dana više kupanja nego učenja radioamaterskih znanja.

A da za ovaj vikend "uvezemo" malo mladeži iz Mađarske ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 11, 2017 10:18 am

Kako saznajem, u lipnju, za praznike Duhova, će nam ponovo doći na Brač Mario DJ2MX. Vjerujem da će biti i pokoja IOCA ili 9AFF aktivacija, on nas uvijek obraduje nečim takvim. Sretno !
9a2jg

Postby 9A6TT » Thu Jan 12, 2017 12:30 pm

Evo ja cu se morat pohvalit kod nas ce ZK radit mlade snage. Ja i moja XYL s nase lokacije i nasih uredjaja (ne klupskih) za klub kao 9A0C sva 4 perioda, XYL prepustam SSB periode. A izgleda da sam uspio nagovorit i mladu ekipu da odrade s klupske lokacije 2 SSB perioda kao 9A1CAH. E to je napredak na bolje bar kod nas i to me veseli. Antenu imaju uredjaj imaju pa nek probaju.
9A6TT

Postby 9a4db » Thu Jan 12, 2017 1:36 pm

To je super...
Moj HAMLET priča samo na AM a CW zna na NDB brzini :mrgreen:

Ipak moram ga pofalit, nekidan me je tražio da složim jednu lampu
na stolu, da on vidi kako to fercera....ono grijanje, napon, prednapon, struja, itd...
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK